Fogzás végett az utóbbi 2 hónapban 9 hónapos babám éjjelente szinte 2-3 óránként ébred. Más is volt így? Míg ki nem jönnek a fogacskái, ez így marad?
Szia!
Az én 16 ónaposomnak 8 foga jön egyszerre, eből kettő már áttört, felül a másik kettő pár napon belül áttörhet, az alsó négy még csak feldagasztotta az ínyét, ki tudja mikor jönnek ki. Átaludta az éjszakákat, két hete egyszer csak üvöltve ébredt éjszaka, és akármit csináltam, nem tudott vissza aludni 4 órán keresztül. Reggel pelusozás közben vettem észre a felső két fogcsücsit. Onnantól kezdve, akárhányszor ébred, ill a délutáni és az esti legekvés előtt dentinixszal kenem neki fent is, lent is. Így legalább vissza tud aludni éjjel. Esetleg próbáld meg, hátha nektek is beválik. Amúgy áttörés előtt fáj nekik a legjobban, ezért kell nekik rágcsálható játékokat adni, vagy olyan gyümölcsöt, ami keményebb is meg szereti is (az enyém az uborkát és az almát rágcsálja ilyenkor), csak vigyázni kell, nehogy túl nagy darabot harapjon és félrenyeljen.
Kitartás! Szerencsére nincs olyan sok foguk, és van, hogy több fog jön egyszerre, ami durvább éjszakákat jelent nekünk, de legalább egyszerre le van tudva az összes. ;)
Nem biztos hogy csak fog okozza az éjszakai ébredéseket.
Az én babám 7 hónapos lesz 4 nap múlva és eddig egyetlen egy fél éjszakát sem aludt át születése óta.
És nagyon nehezen is alszik el, kiságyban meg sehogy sem.
Egy darab foga sincs még pedig 2 és fél hónapos kora óta küszködik velük.
Látszódik hogy az íny alatt ott a fog de nem bújt ki sehol semmelyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!