Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves fiamat autóban vihetem...

5 éves fiamat autóban vihetem már csak simán ülés magasítóval?

Figyelt kérdés

3. babánkat várjuk és csak úgy férnének be a kocsiba, ha a legnagyobbik magasítón ülne nem normál autósülésbe...

109 cm jelenleg és 15,5 kiló!

2014. jún. 2. 14:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy nem.
2014. jún. 2. 14:43
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak sima ülésmagasítóban semmiképpen. Mindenképp legyen háttámlája, és olyan tartója a támlán ami a biztonsági övet a megfelelő magasságban vezeti el a vállánál. Kb 130-140 cm az a magasság ahol elég a sima ülésmagasító.
2014. jún. 2. 14:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem- túl alacsony. Nem akarom leírni, mert elképzelni is elég borzasztó, hogy egy ütközéskor a nyakán átmenő biztonsági öv miket tudna művelni.

A magassága miatt mindenképpen indokolt a GYERMEKÜLÉS!

Ne kockáztasd a testi épségét.

2014. jún. 2. 14:44
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem akarom kockáztatni, csak megkérdeztem... Akkor sajnos nem fogunk mind beférni a kocsiba...
2014. jún. 2. 14:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp, tilos is. Az ülésmagasító 130 cm feletti gyereknél lehet használni.

Vannak 15-36 kg-os gyerekülések. Ez olyan, amiben már a gyereket az autó biztonsági övével lehet bekötni, nem pedig az ülés övével. Ezekben az ülésekben már nincs is öv.

Ha rendőr ne adj Isten meglátja és még meg is saccolja, hogy az a gyerek nincs 130 cm, akkor komoly büntetést kaptok.

Egyébként általában általános iskola 2-3. osztályában érik el, ezt a magasságot.

2014. jún. 2. 14:47
 6/15 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyet nézzetek. Ez kb annyi helyet foglal mint egy ülésmagasító. Nézzétek meg és próbáljátok be az üléseket a kocsiba. Biztos hogy van olyan ami jó. Még mindig olcsóbb új gyerekülést venni mint új autót :)

2014. jún. 2. 14:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Esetleg azt lehet, ha 5-en akartok utazni, hogy az első ülésre, persze gyerekülésben egy gyereket be lehet kötni, ha nincs légzsák vagy ki van kapcsolva a légzsák, akkor hátul könnyebben elfértek.
2014. jún. 2. 14:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

[link]

E szerint még szüksége van gyerekülésre 135 cm-ig.

Mi emiatt váltottunk a személyautóról egy 7 személyesre, muszáj volt autót cserélni.

2014. jún. 2. 14:50
 9/15 anonim ***** válasza:

135cm van a KRESZ-ben és 3. betöltött életév. Ha mind a kettő teljesül, akkor nem kell gyerekülés.

A Kreszben nincs szó ülésmagasítóról, nem helyettesíti a gyerekülést. A magasító arra szolgál, hogy ha a gyerek még épphogy átlépi a 135 centit, akkor nem kell neki ülés, de a cél az, hogy biztonságban utazzon, ezért magasítani kell rajta, hogy az öv ne a nyakán menjen át.

2014. jún. 2. 14:51
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2014. jún. 2. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!