Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tönkreteszi egy kisgyerek...

Tönkreteszi egy kisgyerek önbecsülését, ha mindig ő megy vendégségbe?

Figyelt kérdés
Mindig kislányom megy az apjához (elváltunk). Ott sok a gyerek, egyrészről ez jó, de azok a gyerekek hozzánk nem jönnek, mert megszokták, hogy mindig a kislány megy, ott mindig neki kell alkalmazkodnia, hisz ő a vendég... Ragaszkodik hozzájuk, de fájlalja, hogy ők nem jönnek hozzánk. (Az ottani család lezárta a velem való kapcsolatot, igy hozzánk ők nem járnak, nem jönnek a gyerekek sem). Olyan igy a kislányom, mint egy lelencgyerek. Barátainkhoz is mindig mi megyünk, mert hozzánk ha hivjuk is őket, nem jönnek el, nekik messze van, fáradtság, stb... (Nekünk nem? De nem hőbörgök). Oviban is, hol felkapják a gyerekek, hivják, ha megunják, elzavarják. Ha ő kinál meg cukorral, egyik sem kér, de persze ő vesz, hisz ilyen a gyerek... Hozzánk is hitunk már gyerekekeket, de nem akarnak feljünni, inkább gyere te át, mondják neki, igy boldogan megy.... Tehát áldozatot senki nem hoz, de ő menjen... Mivel egyke, neki kell majd megkeresnie a társaságot, például, ha moziba aksar menni, kuncsorognia kell egy barátjának, aki vagy elmegy vagy nem... Szeretetkoldus lesz... Mivel egedül nevelem, nem lesz olyan, hogy ha valami bántja, akkor hazajön egy saládi közegbe, ahol várja az otthon, a család, mert csak én vagyok neki... Panelosok vagyunk, ide nem hivhatok gyereksereget, de mindig ő menjen trambulinozni másokhoz, aztán alkalmazkodjon, húzza meg magát, mint vendég kislány.. ASpjáéknál is mindig rászólnak, mindig tartsa figyelembe az unokatestvéreit, de őt nem tartják figyelembe. Láttam róla egy videót, ott is trambulinoznak, ugrál, de a kedves mama csak őrá szól rá, hogy vigyázzon erre, arra, amarra, a többiekre nem szól rá. És a kis butuskám, mindig azt mondja, hogy anya. Van nekem testvérem (az unokatesóira gondol, olyanokra, akik egyszer nem fognak eljönni hozzá, nem játszanak az ő játékaival, sosem látogatják, hivják fel, mert megszokták, hogy mindig megy, majd akkor ott lesz. Ő meg ragaszkodik. Tavaly kórházban voltunk két hétig, az apai nagymama od se jött be, mert majd ha meggyógyul a gyerek, ugyis kimegy majd hozzájuk. Az önértékelése a béka ... alatt lesz, mert azt tanulja meg, hogy ő tegyen meg mindent másokért, de érte nem teszik meg ugyanezt... Féltem és sajnálom őt...
2014. máj. 24. 12:03
 1/2 anonim ***** válasza:

"Szeretetkoldus lesz... " ezen felröhögtem, azért ez egy kicsit túlzás:D Lesznek barátai, attól, hogy egyke. Nekem pl. minden barátnőm 18 éves kora óta (egyetem) külön él a családjától és nem a tesóikkal járnak el moziba:D Nyugodj meg!

Én egyke vagyok, van két unokatestvérem, mindkettő a húgaként kezel, nagyon-nagyon közeli a kapcsolatunk. Majd ő is összeérik még a saját uncsitesóival!

Figyelj: "azt tanulja meg, hogy ő tegyen meg mindent másokért, de érte nem teszik meg ugyanezt... " Te melyik világban élsz, ha szerinted ez a felnőtt életben nem így van? Pedig sajnos nagyon sokszor így van, de neki is lesznek barátai, akikkel majd kölcsönösen szeretik egymást.

Szerintem mániákusan félted a gyereked, agyadra ment ez az egyke dolog. Inkább fejleszd őt, az agyát, legyen okosabb, ügyesebb a dolgokban és akkor egyedül is elboldogul. Vagy ha ennyire ki vagy borulva, szülj neki egy tesót...

2014. máj. 24. 12:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Enyhén felfújod ezt a dolgot szerintem. Hozzánk senki nem jöhetett, mindig én mentem, mégis lettek barátaim és nem lettem "szeretetkoldus". Nem érzem, hogy ez ártott volna az önbecsülésemnek. Ha nem liheged túl és nem azt közvetíted a kislányod felé, hogy őt sajnálni kell, akkor nem is lesz semmi baja. De Te sajnálod őt olyan miatt, ami számomra érthetetlen. Miért lenne rossz a lelkének, ha ő megy? Ne ezt mutasd felé, mert pont Te teszed tönkre ezzel az önbecsülését.

4 éves kislány anyukája

2014. máj. 24. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!