Tönkreteszi egy kisgyerek önbecsülését, ha mindig ő megy vendégségbe?
"Szeretetkoldus lesz... " ezen felröhögtem, azért ez egy kicsit túlzás:D Lesznek barátai, attól, hogy egyke. Nekem pl. minden barátnőm 18 éves kora óta (egyetem) külön él a családjától és nem a tesóikkal járnak el moziba:D Nyugodj meg!
Én egyke vagyok, van két unokatestvérem, mindkettő a húgaként kezel, nagyon-nagyon közeli a kapcsolatunk. Majd ő is összeérik még a saját uncsitesóival!
Figyelj: "azt tanulja meg, hogy ő tegyen meg mindent másokért, de érte nem teszik meg ugyanezt... " Te melyik világban élsz, ha szerinted ez a felnőtt életben nem így van? Pedig sajnos nagyon sokszor így van, de neki is lesznek barátai, akikkel majd kölcsönösen szeretik egymást.
Szerintem mániákusan félted a gyereked, agyadra ment ez az egyke dolog. Inkább fejleszd őt, az agyát, legyen okosabb, ügyesebb a dolgokban és akkor egyedül is elboldogul. Vagy ha ennyire ki vagy borulva, szülj neki egy tesót...
Enyhén felfújod ezt a dolgot szerintem. Hozzánk senki nem jöhetett, mindig én mentem, mégis lettek barátaim és nem lettem "szeretetkoldus". Nem érzem, hogy ez ártott volna az önbecsülésemnek. Ha nem liheged túl és nem azt közvetíted a kislányod felé, hogy őt sajnálni kell, akkor nem is lesz semmi baja. De Te sajnálod őt olyan miatt, ami számomra érthetetlen. Miért lenne rossz a lelkének, ha ő megy? Ne ezt mutasd felé, mert pont Te teszed tönkre ezzel az önbecsülését.
4 éves kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!