Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem emlékszünk a kiskoru...

Miért nem emlékszünk a kiskorunkban felnőttkorunkban?

Figyelt kérdés

Én 26 éves vagyok de csak 5 éves koromra emlékszek vissza a nagy eseményekre.

Miért?

Egy 5 éves gyerek emlékszik a visszamenőleg az 1-2-3 éves korára?

2014. máj. 13. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Pont most olvastam erről egy cikket. Semmi hókuszpókuszt nem kell belelátni a dologba.

[link]

2014. máj. 13. 14:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Én pl a bölcsim bizonyos részleteire emlékszem.
2014. máj. 13. 14:24
 3/8 anonim ***** válasza:
A kisfiam 3,5 éves és körülbelül az 1 évvel ezelőtti dolgokra emlékszik még. Korábbról nem hiszem, hogy vannak emlékei. Aztán ki tudja! :)
2014. máj. 13. 14:25
 4/8 anonim ***** válasza:

3 éves korra alakul ki a hosszútávú memória, ezért nincsenek azelőtti emlékeink (illetve a sokkos élmények megmaradhatnak előbbről is)

azonkívül meg szelektál az agy, amit nyilván legrégebbről kezd, így a gyerekkori élményeink homályosabbak, míg a pár évvel ezelőttiek még élénkek

2014. máj. 13. 14:27
 5/8 anonim ***** válasza:

van egy csomó bölcsis élményem

szerintem annyira egyénfüggő, kiben mi maradt meg, milyen élmény

2014. máj. 13. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon sok mindenre emlékszem,sőt még a születésem pár pillanatára is,ami nagyon fura,és nem megszokott,úgy látszik jobban megragadnak a dolgok,amúgy 24 vagyok.
2014. máj. 13. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:

33 éves vagyok és van pár emlékem bölcsiről. :)

Ja és mit olvastam (neten rá lehet keresni)! Van vmi speckó nem is tudom minek mondják. Szóval elviszed vmi szakemberhez a gyerekedet (óvodás korút) és le fogja tudni rajzolni a saját születését. :O

2014. máj. 13. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Valami pszichológiai oka van ennek, a fogalmi gondolkodással kapcsolatos, ami ahhoz szükséges, hogy fel tudjunk idézni képi emlékeket az idő tagy a tér távlatából
2014. máj. 14. 08:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!