Miért nem akar beszélni?
Sziasztok. 3 éves múlt a kisfiam februárban. Az apja más anyanyelvű mint én és egy harmadik nyelvű országban élünk. Ilyen körülmények között azt mondja a gyerekorvos normalis hogy nem beszél..de én úgy érzem valami gond van.
Az apja nyelvén és magyarul megért mindent a lakóhelyünk szerinti nyelvet fogalmam sincs hogy mennyire érti.
Ha fontos a válaszadás szempontjából leírom később kb miket tud mondani.
A legnagyobb aggodalmam az hogy családon kivul senkivel nem kommunikál de igazából családon belül is csak velem es edesanyammal. Velünk van a legtöbbet. Az apja előtt is szégyenlős. Most pl megtanult számolni tízig (csak a hármat felejti el mindig:-)) magyarul is es az apja nyelvén is de kitalálta hogy apa fogja be a szemét (mert szerinte akkor nem hallja:-)) es csak ugy hajlando előtte megmutatni hogy tudja. Soha nem köszönt még senkinek pedig tudom hogy tud sokkal több mindent mondani attol amit mutat mert néha kizsarolok belőle egy-egy szót de ha akarki beszél hozzá ( boltos néni vagy barátnőm pl) behuzza a nyakat es nem valaszol veletlenül se..
Nem tudom mit tehetnék de úgy érzem vmi nem stimmel.. gyerekekkel nem jatszik. Meg sem próbál kapcsolatot teremteni..
Köszönöm előre is a válaszokat.
Megkérdezhetem, hogy te mire gyanakszol? Biztos felmerült benned már valami!
Én anno mikor a kislányom kb, egy éves volt elkezdett sikongatni napjában többször csak úgy ha épen rájött, beütöttem a googléba, és kiadta az autizmus sprektumzavart, a gyerekorvos és a védőnő szó szerint hülyének néztek pedig csak jöttek a tünetek, de azt mondták a gyereknek semmi baja, de éreztem, hogy valami nagyon nincsen rendben, a családtagok is kiakadtak, hogy hogyan feltételezhetek ilyen, utólag mindenki bocsánatot kért, a gyerekorvost és a védőnőket is beleértve! De például nálunk már az is furcsa volt, hogy 9 hónapos korában hosszú bonyolult szavakat mondogatott és énekelte a hinta palintát a csicsija babáját, minket a saját nevünkön szólított,de nem célirányosan nekünk hanem csak úgy magától, azaz nem kommunikatív szándékkal. De 15 hónapos korától egy értelmes szót sem szólt többé, csak három évesen legközelebb addig halandzsázott.
Igen sokszor fogja meg a kezem és visz oda dolgokhoz.. ez jelent valamit??
Hát mivel annyi mindenre passzolnak a tünetek így szakértelem híjján nem mmondhatomsztem ez vagy az a baja. Pszichés problémáktól kezdve az autizmus spektrumzavarig mindenen átfutottam már de az a baj mindenki lehülyéz miközben ott van az a rossz érzés amit nem tudok kiirtani magamból...talán a férjem tudta nélkül elkezdem a kivizsgaltatast. Bar jo a kapcsolatunk es mindig mindent meg tudunk beszelni ez egy olyan téma amit talán szándékosan nem vesz figyelembe..tipikusan annak a jeleit mutatja hogy ugy van vele ha nem foflalkozunk vele akkor nincs is probléma. Ráfogja a sok költözésre meg hogy 3 nyelvű meg hogy őt is ritkán látja..
Köszönöm a válaszokat. Megbeszéltem a férjemmel és bevallotta hogy ő is aggódik mert ő is látja amiket én. Eddig a struccpolitikát választotta de most beleegyezett a kivizsgálásba.
Mèg lenne kérdésem. Hogy zajlik egy kivizsgálás? Illetve hány alkalommal kell menni mire kapsz diagnózist? Mennyi ideig tart egy vizsgálat és hogyan zajlik? Mivel már írtam hogy az ország nyelvét ahol élünk nem tudom mennyire érti előfordulhat hogy elküldenek minket Mo.-ra kivizsgálásra? Gondolom vhogy csak kommunikálni kell a gyermekkel az orvosnak nem elég ha én fordítok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!