Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Molesztálás az oviban. Mit...

Molesztálás az oviban. Mit tehetek még a lányomért?

Figyelt kérdés

3,5 éves kislányom múlt héten elmesélte vacsora közben, hogy az oviban Zs. (kb 4 éves, csoporttársa, fiú) az öltözőben kipatentolta a nadrágját, lehúzta a bugyiját és széthúzta a nuniját. Ő próbálta ellökni, de a fiú nagyobb nála, és így időbe telt, mire elmenekült. Az ovónéni nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki, amikor másnap megemlítettem a dolgot. Jeleztem az ovóda vezetőnek, aki szintén elég közömbös volt. Elmentem az ovódát fenntartó alapítvány vezetőihez, akik nem is tudtak az esetről.

Tegnapi napon a gyereket az óvodából eltanácsolták, az elbocsájtó szép üzenetben megfelelő orvosok telefonszámával.

Ez így egészen kerek, a jövőre vonatkozóan. De hogyan kezeljem a kislányom oldaláról. Természetesen ezer százalékig mellette állok, és éreztetem vele, hogy megvédem. Beszélgettünk elég sokat, megbeszéltük, hogy bármikor máskor ilyen történne, szabad harapni-rúgni-csípni-ütni-vágni-karomolni, bármit amivel ki tud szabadulni. Elsőre úgy tűnt, hogy minden rendben, nem viselte meg nagyon.... De hétvégén többször bepisilt nappal (2 éve szobatiszta), éjjel nemhogy a saját ágyában nem hajlandó aludni, de velem is iszonyú nyugtalanul alszik, nem hajlandó fényes nappal egyedül átmenni egy másik szobába játékért egyedül. Nagyon örülök, hogy vagyunk olyan kapcsolatban, hogy elmondta és ezt a kapcsolatot ápoljuk is tovább.

Kicsit hosszú lett, bocsi. A kérdés az, hogy

- mit tudok tenni, hogy oldódjon?

- kell-e szakemberhez fordulnom vele? Ha igen, tudnátok jót ajánlani?

- érdemes-e családvédelemnél panaszt tenni a szülők ellen?

2014. máj. 13. 13:30
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem pedig igenis durva, hogy egy 4 éves erőszakkal hozzányúljon egy másik gyerek nemiszervéhez. Mi határozottan mutogattuk egymásnak az oviban a kukinkat-nuninkat, de soha egyik kis barátom sem kényszerített vagy ugrott nekem. Ekkorát változott volna a világ 20 év alatt? Vagy a szülők lettek túl toleránsak, túl elnézőek a gyerekeikkel szemben. Én megértem a Kérdező érzéseit, és mélységesen el vagyok hűlve, hogy itt a többség a kisfiút védi. Én a saját gyerekemet vittem volna másik oviba, nem rakattam volna ki a kisfiút. De az ilyen típusú gyerekekből lesznek a megfékezhetetlen kisiskolások, akik a wc-ben húzzák-vonják a társaikat.
2014. máj. 14. 12:17
 52/55 anonim ***** válasza:
81%

Tan azert, mert egyszeruen eletkeptelen ez a szituacio, nem all meg a sztori. Biztos, hogy tortent valami, amit kiszinezett a gyermeki fantazia es meg tovabb rontotta a csolato anyuka reakcioja.

Lehet felhaborodni, hogy mindenki a kisfiut vedi, de hogy tulnyomoan ez a velemeny uralkodik, elmond mindent.

Kedves veresszaju anyak, verjetek magatokat a foldhoz, ha jol esik, de en inkabb onkritikat gyakorolnek a helyetekben, hogy miert ruhaztok fel egy 4 evest felnott tulajdonsagokkal. Ebben a tortenetben csak a kislany a gyerek ezek szerint?

Ti mar maradtok ilyen korlatoltak, ez van, de szegeny gyerekeitek....

2014. máj. 14. 12:54
 53/55 anonim ***** válasza:
37%

Mondjuk azon én is csodálkozom hogy a többség elintézi annyival hogy a kisfiú gyerek.Ennyi.Szerintem az anyuka sem csinál ebből ügyet ha ennek nem lett volna következménye,ergo a kislány ugymond nem "sérül".

Vicces ha valakinek a gyerekét megverik az oviban akkor megy a hözöngés,az miben más?ott is két gyerek van.

Nem azt mondom hogy igy volt helyes,de öszintén szólva kb mindenki letojta hogy neki ez fáj, az ovonó,az igazgató.

Nekem is lányom van és én sem szeretném ha valaki erőszakoskodna vele,tök mindegy hogy vele egykorú tenné,akkor is bosszantana.

2014. máj. 14. 21:12
 54/55 anonim ***** válasza:
30%

Én a kérdező helyében ugyanígy cselekedtem volna. Én nem értem azokat akik azt mondják, hogy " Jaj szegény fiúcska, csak kíváncsi". Ne legyen az! Az ilyet nem szabad hagyni, mert ha nem mondják meg neki, hogy ilyet nem szabad csinálni és hogy rossz az, amit tett, akkor a későbbiekben sem fogja majd vissza magát, mert úgy gondolja, hogy ez így tök okés, meg természetes, max nem reklámozza.

Ha az én lányommal történt volna ez én is ugyanígy tettem volna, mert igenis ez közbeavatkozást igényelt. Az rendben, hogy még csak 4 éves a fiú, de ha 100%-ban így történt az eset, ahogy leírtad, akkor még jó, hogy felléptél ellene.

Annyiban egyetértek néhány hozzászólóval, hogy viszont az ügyet ezzel le kellene zárni. A kissrác elment, őt lehet hagyni.

Viszont a gyerekek, úgy mint a lányod, megérzik ha a szüleik feszültek, zaklatottak vagy ha félnek. Még ha nem is mutatod ki, érezni fogja és lehet emiatt fél meg pisil be.

Pszichológust én csak akkor javasolnék, ha nem múlik el nála ez a dolog. Ha a sokáig így marad, akkor lehet menni, de egyébként te is sokat segíthetsz azzal, hogy nem hozod fel neki többet az esetet, sokat mosolyogsz és nevetsz és megpróbálod elfeledtetni vele.

2014. jún. 8. 20:41
 55/55 anonim ***** válasza:
23%

Nem olvastam végig a válaszokat, de előfordulhat, hogy a kisfiú tanulta valahonnan, én aggódnék, hogy molesztálják esetleg - ilyen gyanú esetében a gyermekvédelem felé lépnék.

Sajnálom, ami a kislányoddal történt. Lehet, hogy ki kellene kérni egy gyermekpszichológus véleményét. Javaslom az Eszter Alapítványt, párszor elmentek, beszélgetnek, játszanak a ksilánnyal és felmérik, hogy mennyire sérült, szüksége van-e további terápiára.

2014. jún. 8. 22:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!