Beleavatkozzak? Elsős gyermekemet hasba rúgta az osztály társa.
Amikor mentem érte azzal fogadott, meg a többiek is,hogy hasba rúgta az osztály társa. Versenyt futottak és a fiam győzött, erre bepöccent a srác és úgy hasba rúgta a fiamat,hogy összecsuklott. Nem lett baja szerencsére. A fiú megkapta a tanító nénitől a magatartás egyest, meg az osztályfőnökit, plusz nem kislaptopozhatott az órán aznap.
Azt kérdezném,hogy ti ilyen helyzetben mit tesztek? Aki már járt így,hogy oldotta meg? Szóljak-ne szóljak a fiúnak vagy az anyukájának? Még nem történt velünk ilyen, kissé tanácstalan vagyok ez ügyben.. Segítene aki tud?? Köszönöm.
Szerintem is bízd a tanítónőre, neki a feladata ezt a helyzetet megoldani, a másik gyerek szüleit tájékoztatni. A gyerek megkapta érte az iskolában ilyenkor szokásos büntetést, illetve ilyenkor mindenképpen beszélnek a szüleivel is, és ha nála ez gyakori viselkedésmód, akkor a pedagógusnak és a gyerek szüleinek kell együtt rájönni, hogy mi áll a viselkedés hátterében, és nekik kell lépéseket tenni. Ha te találkozol a gyerekkel, és megjegyzést teszel rá, ahogy itt valaki tanácsolta, azzal csak rontasz a helyzeten, például azzal, hogy erősíted a rugdosós gyerekben, hogy ő ilyen, ő természetétől fogva rossz, és nem is képes más viselkedésre, így na ná, hogy később már természetesnek fogja érezni, hogy így rendezze a problémáit.
Természetesen megértem, hogy nem szimpatizál az ember egy olyan gyerekkel, aki az ő gyerekét bántotta, de meg kell próbálni legalább azt megállni, hogy rossz eszközökkel beleavatkozzunk a dologba. Első körben ennek megoldását az iskolára, és az érintett gyerek szüleire kell bízni. Muszáj abból kiindulni, hogy az iskola, és a többi szülő is jót akar a gyerekeknek (mindegyiknek), és hát "rossz" gyereknek lenni nem éppen jó dolog, ezért feltehetően azon vannak, hogy a gyerek pozitív irányban változzon. Ha ezt a szülők és az iskola nem tudja megoldani, akkor el fogják küldeni nevelési tanácsadóba, ez a következő lépés. De ezeket a lépéseket nem a sértett félnek kell végigjárnia, szóval mást nem tehetsz, mint hogy bízol abban, hogy a gyerek szülei kellően együttműködőek, illetve, hogy ez többször nem ismétlődik meg. Remélem arról azért nincs szó, hogy ez a gyerek konkrétan rászállt volna a tiédre, mert azt már jóval nehezebb a helyén kezelni, és hát akkor nem ártana megtanítani, hogyan védekezhet ilyen helyzetekben. De tényleg remélem, hogy ez csak egyszeri alkalom volt, és ez a rúgás nem kimondottan az ő személyének szólt, hanem egyszerűen egy olyan gyerekről van szó (mármint a rugdosós gyerek esetében), aki valamiért nagyon rosszul tűri a kudarcot, mivel ezen kellő hozzáértéssel elég hamar lehet változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!