5-6 év korkülönbség a tesók között? Van valakinek akinek ennyi van? Jó hogy ennyit vártatok a kistestvérrel?
szerintem nem sok!
Ilyen idős korba már nem annyira féltékeny a nagyobb a picire, nekünk 4 és fél év van a két gyerkőc közt, de nem bántam meg, sokkal jobban el lehet neki mondani, hogy mit szabad és mit nem szabad a tesóval csinálni, és nagyon szereti is őt
Tesóméknál pont 5 év a korküli. Nem így etrvezték. A nagy igen nehéz eset volt minden szempontból: 4 évesen kezdte rendszeresen egyedül átaludni az éjszakát, rossz evő volt mindig is, babának hasfájós stb.. Nem bírták volna két kicsivel, a sogórnőm is tisztában van ezzel ezért lett így, A nagy nagyon természetesen fogadta a kicsit, ő nem annyira játszótárs, hanem okos nagytesó:)
Nálunk két év a korküli, sokkal nehezebb volt, mint most a tesóméknál. Lányom soha nem volt féltékeny a kicsire, csak irigy, mióta a kicsi helyet változtat:)
biztos leleszek hurrogva,pontozva,szidva de én azt mondom ez már sok!Ők már soha nem fognak tudni eljátszani igazán egymással,teljesen más lesz mindíg is az érdeklődési körük mégha egyneműek is!Én ezt tapasztalatból látom ismerősöknél,rokonoknál illetve ezen az oldalon is sok anyukától láttam már hogy nekik is ennyi volt a tesóval a korkülönbség és mindenki egyöntetűen azt írta,hogy mintha két külön egyke nevelkedett volna!
Neharagudj hogy ezt írom,biztos nem erre a válaszra vágytál de én csak őszinte voltam!
Dehogy haragszom!Tudom hogy van a kevés korkülönbséget pártolók oldala, és ugye a másik fél.A fiam pont olyan mint az első válaszoló amit írt, nehéz eset.Most négy és fél éves, és már most könnyebb vele, most már el tudnám képzelni a tesót.Ráadásul nekem nagyon nehéz terhességem volt, a felét feküdnöm kellett, stb...Ezért is vártam hogy nagyobb legyen, kicsit önállóbb.
Általában mindenki azt mondja első körben, hogy nem tudnak együtt játszani.Na de máshonnan meg azt hallom ahol kicsi a korkülönbség, mindig csak veszekednek, marakodnak.Én azt gondolom hogy nevelés kérdése elsősorban, mert lehetnek nagy korkülönbséggel is jó testvérek, és kicsivel is rosszak.Köztem és tesóm között hét év van, bár tényleg nem játszottam vele kicsinek sokat, de nagyon sokat köszönhetek neki, sok helyre ő vitt el, olyan igazi nagy tesó volt mindig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!