Mitől lehet, ha egy kisgyermek mozgásigénye drasztikusan csökken ás kicsit megtorpan a fejlődésben?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4,5 éves, Szerintem kb. egy éve szépen lassan elkezdett csökkenni a mozgásigénye, de pár hónapja ea csökkenés nagyon látványos és aggasztó. És sajnos nem csak ez a gond. Ő fejlődésben szinte mindig előrébb tartott a koránál. Nagyon gyors volt a beszédfejlődése, 2 évesen olyan mászókákra ment föl, hogy egy 6 évesnek becsületére vált volna, nagyon gyorsan, és sokat futott, és a nagyon nagy mozgásigénye ellenére akár 1-1,5 órán át tudott mesékre, egyebekre koncentrálni. Most ott tartunk, hogy az óvónők engem kérdeznek, hogy baj van-e itthon, merthogy kicsit megtorpant a fejlődésben. Kevesebbet mozog, figyelme szétszórttá vált (szó sincs már arról, hogy nyugton odafigyeljen valamire akár csak negyed órán át mint régen..stb.) Lelki okok szinte kizárva. Itthon semmi nem történt, és az óvónők szerint is ezt leszámítva nagyon jókedvű.Szerepjátékokat továbbra is szépen játszik, mosolygós, beszédes, lelki törés jelét nem látni. Akkor?2014. máj. 6. 23:48
11/15 A kérdező kommentje:
Elmeselem. 2 éves koráig járt komplex korai fejlesztésre. Mindent időben csinált, megvoltak a keresztbe mozgások is. Akkor a fejlődés neurológus azt mondta, elég az úszás, nem kell tovább más fejlesztés. A 3 éves neurológiai státusza kiváló volt. A 4 éves kicsit gyengébb, ott írtak hogy nehezebben koncentrál, vannak nagymozgasok amiket fejleszteni kéne de én komolyan nem aggodtam
2014. máj. 7. 16:28
12/15 A kérdező kommentje:
Nem aggódtam mert az eddigi rohangálást atvettek a szerepjatekok, azt hittem a lenyugodasa korral jár, hogy kicsit sutabb betudtam annak, hogy hirtelen nagyot nőtt, ráadásul a helyzet ilyen szempontból nem vészes, még mindig ügyes azért .. stb.. Ráadásul az úszás nagyon jól megy a konduktor dicséri. Durva izom problémára nem gyanakszom, mert tud mozogni, ha akar, tegnap egy barátjával egy órát trambulinozott és nem fáradt el cseppet sem. Inkább a motiváció veszett el. Ha nincs itt a barátja, hát tuti be nem megy a trambulin. A szerepjatekok (autózás dinoszauruszok, babazas) atvettek mindennek a helyét. Nem akar reggel tesi órára menni, merthogy addig sem tud verdázni pl.. Én eddig azt hittem ez nem olyan nagy baj, de tegnap az óvónők nagyon megijesztettek. Mintha egy eltanulobol gyenge közepes vált volna.
2014. máj. 7. 16:40
13/15 anonim válasza:
tényleg bocsi akkor...az okoskodásom miatt...tényleg mindenen túl vagytok, amit ilyenkor megkérdezünk...még az jutott eszembe...időnként a korosztályuknál jóval intelligensebb gyerekek rájönnek, hogy okosak és elkezdik unni magukat látványosan, mert dedósnak érzik a napi rutin dolgokat. nem tudom csináltatok e már iq tesztet vele..bár ezekre a gyerekeknek szóló iqtesztek ...hm...én se tudom mit gondoljak róluk...de talán csak komolyabb kihívásokat kéne neki betenni a mindennapjaiba. akár az iskolások feladataiból ...persze akkor unatkozni fog a suliban....ezt szokták mondani...de talán ennyire banális a dolog...írás, olvasás elkezdése, hajtogatás komolyabb formákat. technika órai dolgok készítése ilyesmi...hát ha esetleg a jövőben halad valamerre nálatok ez a folyamat szívesen venném ha időnként megírnád, mi a helyzet nálatok, figyelni fogom ezt a kérdést és ha valami értelmes eszembe jut én is írok...
14/15 A kérdező kommentje:
Szia, még sokat fogok ezen gondolkodni és mindenképp írok ha lesz változás vagy rajovunk az okokra Köszönöm az érdeklődésedet
2014. máj. 8. 22:33
15/15 anonim válasza:
ami még eszembe jutott: állatok. a lovaglás nagyon jó a két agyfélteke közötti pályák kialakításához. a sétalovaglás is tökéletes. persze heti 2 alkalom kell hozzá..ami nem olcsó. kutyák, macskák, simogatás...stb ezek jók szoktak lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!