Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet az oka, hogy ennyire...

Mi lehet az oka, hogy ennyire drasztikusan visszaesett a babám hízása?

Figyelt kérdés
Ma mértem, és csak 130 grammal több, mint egy hónappal ezelőtt, holott eddig 6-800 grammokat hízott havonta. 4 hónapos. Ötször eszik, mint eddig, 160-180 ml-eket (anyatejes, fejem neki a tejet, ezért tudom, mennyit).
2014. márc. 3. 21:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Talán mert elkezdett mozogni
2014. márc. 3. 21:35
 2/12 anonim ***** válasza:
35%
Lehet el kell kezdeni a hozzátáplálást
2014. márc. 3. 21:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Gondolom kezd beindulni a mozgásfejlődése.

Az én fiam sokkal többször evett még ennyi idősen, de minden baba más (és ő szopott, úgyhogy nem tudom mennyit, lehet még annyit se vett magához, mint a Te kicsid :)) Ha nem nyűgös, nem sír sokat, van elég pisis-kakis pelenka és nem fogy, addig szerintem nincs gond!

2014. márc. 3. 21:38
 4/12 A kérdező kommentje:
Tény, hogy állandóan izeg-mozog, hintázik előre-hátra négykézláb meg hátrafelé kúszik, de most eszembe jutott az, hogy ha így megy, bizony nem fogja megduplázni a súlyát féléves korára (addig még 800 g kéne), aztán hallgathatom a litániákat. Viszont ha elkezdem a hozzátáplálást, ami ugye először gyümölcs, abban nincs annyi tápérték, mint a tejben, vagy rosszul tudom? Köszi amúgy az eddigieket. :)
2014. márc. 3. 21:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, sokat pisil, csak úgy duzzad a pelus állandóan, meg kakil is minimum egyszer egy nagy határral. :)
2014. márc. 3. 21:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

ez a normális, minden babánál így van ez... :)

számold csak ki, ha minden hónapban 800g-okat hízna, hány kiló lenne 1 évesen (13kiló mondjuk, az 2 éves súlya...)

ne aggódj :)

2014. márc. 3. 21:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen, értem, de ha most 130 g-ot hízott, akkor nem lesz meg az "előírt". Nekem ugyan nem gáz, mert tök jó kedélyű, mozgékony baba, jó kis combjai vannak meg minden, csak épp mindig jönnek ezzel a percentilis izével.
2014. márc. 3. 21:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mozog, és lehet, hogy most inkább hosszra nőtt.

A pisis -kakis pelus szépen megvan, ha nem lett sírósabb, nyűgösebb, akkor nincs baj.

2014. márc. 3. 21:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Az én fiam az első három hónapban havi egy kilót hízott, így három hónapos korára 7,5 kg lett a gyöngyöm :)

Utána szintén drasztikusan lecsökkent a hízása, majd stagnált fél éves korára (nem duplázta meg a súlyát csak 9 hónaposan), kezdtük is a hozzátáplálást, de azzal Ti még alaposan ráértek :)

A boldog baba a lényeg, nem a nagykönyv :)

2014. márc. 3. 21:48
 10/12 anonim ***** válasza:
25%
Kezdheted gyümölccsel a hozzátáplálást. Almával-keksszel, A gyümölcsökben, zöldségek legalább olyan egészségesek, mint az anyatej.
2014. márc. 3. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!