Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik olyan, hogy egy baba...

Létezik olyan, hogy egy baba 15 hónaposan több szót mond, de mégsem indul be a beszéde és a mondatalkotása?

Figyelt kérdés

ez normális, vagy itt probléma van?

12 hósan és ezt mondta

baba, papa, tete, dádá, mama, apa, popo stb.

és most 2 éves és nem beszél semmit, csak pár szóval többet.

másnál is volt ilyen?

2014. máj. 4. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Az én környezetemben van egy 2O és egy 22 hónapos gyerek,a 2O hónapos mond szavakat,de mondatot nem,a 22 hónapos még szavakat se nagyon,én nem gondolom,h probléma lenne,majd beindul biztos hamarosan.
2014. máj. 4. 14:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Kisfiam 2 éves, annyit mond anya,apa, mama, meg pàr állat hangját utánozza. Azt mondta a gyerekneurológus, hogy mivel tökéletesen megérti amit mondok és kérek, nincs baj.
2014. máj. 4. 16:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam már egy évesen mondott 1-2 szót, 15 hónaposan már valamennyivel többet, de nagyon-nagyon lassan haladt a beszédfejlődése, havi 1-2 új szót tanult meg átlagosan. 27 hónaposan jóindulattal 40 szót mondott. Mivel 2 évesen már minimum 50 szót illik nekik mondani, illetve a lassú fejlődés sem jó jel (rosszabbat jelent, mintha mondjuk 18 hónaposan mondja az első szót, és ezért nincs még 2 évesen 50 szavas szókincse); ezért elvittem egy logopédushoz, megvizsgálta, és kiderült, hogy idegrendszeri éretlensége van. Ezért egy kolléganőjéhez irányított tsmt tornára. Azt mondta ha ettől nem indul be, akkor logopédiai fejlesztést is kezdünk nála. A tsmt viszont, ahogy a nagykönyvben meg van írva a 3-4 héten már áttörő változást hozott, naponta tanult meg új szavakat. Júliusban lesz 3 éves, most már jóval nagyobb a szókincse (bár nem mindent ejt jól), 3-4 szavas mondatokat alkot, mindent elmagyaráz, csak ragozás nélkül. Nagyon sok igét megtanult az elmúlt hónapokban.

Amíg a gyermekednek nem lesz megfelelő nagyságú szókincse, addig nem fog tudni mondatokat alkotni, illetve nem elég csak főneveket mondania, hanem igéket is kell már tudnia hozzá.

2014. máj. 4. 21:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Az enyém is ilyen volt, aztán mikor 27 hónaposan valóban elkezdett beszélni, akkor néhány hét alatt bőven beérte a kortársait, 2,5 évesen már történeteket mesélt, helyesen ragozott. Egyedül a névelő használatával volt gond, még most sem tökéletes, nem mindig az "az" névelőt használja magánhangzóval kezdődő szó előtt. Egyébként beszédhibás a most 4,5 éves fiam, az "r" nem megy.
2014. máj. 4. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!