Hogyan szólítsa a gyerek a szüleit? Anya, vagy mama? Apa, vagy papa?
Szia!
Az én lányom ha velem beszél akkor anya és apa!Ha pedig az apjával(ö osztrák) beszélget akkor mama és papa!
Néha Mutti-nak is szólit!!!
A lányom engem maminak hív. Az apját a keresztnevén szólítja. Nem alakult ki benne az apa szó valamiért. Anyukámékat mama és papa névvel látta el, párom szüleit sehogyan sem szólítja.
Ez egy kicsit olyan érzés, mintha a páromat a családjával együtt elutasítaná.
Így is van. A páromat imádja, de szüleit nem bírja elviselni sem.
"Szia!
Már bocsi, de aki a kérdést feltetted apuka vagy?
Idegbajt kapok, ha egy apa úgy nevezi a kisgyerekét, hogy "kölyköm" vagy a "gyerek"!
Nem vitatkozásból és megbántásból irtam, csak ha már ide irsz, akkor nevezd gyereknek a picit."
Hello!
Én szemtől-szemben is szoktam kölyöknek hívni, meg néha kanócp*csűnek is, persze játék közben ő is "beszólogat", de egymáson nem sértődünk meg. Természetesen társaságban Bébé, vagy Bence. Ha rosszalkodik, akkor Pistike.
"Szia!
Az én lányom ha velem beszél akkor anya és apa!Ha pedig az apjával(ö osztrák) beszélget akkor mama és papa!
Néha Mutti-nak is szólit!!!"
Na persze, mert vált németre! De alapvetően magyarajkúak között terjed a papázás-mamázás. Olyan "trendi" dolognak gondolom mint azt, hogy mostanában az összes Katalin Katának szólíttatja magát.
Nálunk Anya-Apa van, máshogy nem is szólítom a szüleimet, nagyszüleimet meg ezerféle módon:
Mama, mami, öreganyám, Esztike néni, Pöszi (beceneve), vagy még néha a vezetéknevén :D
Papám csak papa
Másik nagyanyám általában csak mama, vagy Piroska néni, ha csak emlegetem, akkor Pirosanyád :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!