Hogyan szólítsa a gyerek a szüleit? Anya, vagy mama? Apa, vagy papa?
Szerintem ahogy jólesik. (Ez tényleg egy kérdés?)
Nálam a nagymamám nagyi, nagypapáim közül pedig egyiket sem ismertem/ismerem, így ezzel nem volt dilemma.
Én "anya" vagyok, az anyukám "mami" a gyerekeknek.
A férjem "apa". Nagypapa sajnos nincs, így az édesapámat "apuska"-ként emlegetik mert én így hívtam. :)
Mi külföldön élünk. De ez igazából ilyen szempontból nem hat meg.
A gyerekem Anyunak fog szolítani az apját meg Apunak és pont.
A Kicsikéd jól megválaszolt a szarul feltett kérdésre.:o)
Én maminak meg papinak szólítom édesanyámat és édesapának. Sosem szólítottam anyunak meg apunak őket.
Nem a nyugat majmolásából, hanem mert valamiért így alakult ki. Rengeteg mindenféle variáció lehet szerintem, és családtól függ, hogy hogyan szólítják. Feleségem az édesanyját úgy szólítja: "Anyja", édesapját meg, amíg élt, úgy hogy "Apja"
Nagynéném nagyszüleimet: Anyácska, apácska. Édesapám és testvére nagymamámat: édesanyám.
Szerintem mindegy, egész addig, ameddig jó szülő-gyermek (tehát nem haver!) kapcsolat van. Én például csak azt nem szeretem, ha vki keresztnével szólítja a szüleit. Bár biztos ezt is meg lehet magyarázni, de nekem ez pl. idegen.
Van, aki apám -nak szólítja meg az apját és olyan is, aki magázza, bár ez ma már ritka, de van ahol létezik
A fő: a szeretet + a tisztelet megadása, a többi szerintem másodlagos.
Szia!
Már bocsi, de aki a kérdést feltetted apuka vagy?
Idegbajt kapok, ha egy apa úgy nevezi a kisgyerekét, hogy "kölyköm" vagy a "gyerek"!
Nem vitatkozásból és megbántásból irtam, csak ha már ide irsz, akkor nevezd gyereknek a picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!