Mit mondanál, ha a 3-4 éves gyereked rajtakapna, amint szeretkeztek pároddal?
Jó, elmondom neked én, a "menj vissza aludni" az nem magyarázat, az a probléma szőnyeg alá söprése. Ettől a gyerek még sírdogálhat magában, mert megijedt, pl apa bántja anyát vagy akármi. Csak esetleg nem mer visszamenni válaszért vagy megnyugtatásért, mert úgyis elküldenék. Ezért gondolták, hogy nem hasznos a válaszod.
Egyébként ha sötét van, kis szerencsével nem látja meg a gyerek közeliben a lényeget, így elmegy a sumákolás (birkóztunk és hasonlók).
"Ettől a gyerek még sírdogálhat magában, mert megijedt,"
Szó nem volt arról hogy a gyerek sírna.
Az alapeset hogy simán fölébredt, és rutinból átkószált szülőkhöz. 90%-ban a gyereknek semmi baja, sőt, egy idő után úgyis le kell szoktatni a mászkálásról az önállósodás miatt.
A maradék 10%-ban meg bepisilt. (Na jó, 1% hogy sehogyse tud visszaaludni.) Ilyenkor felkelsz és elintézed, illetve abbafejezed amit csinálsz, gyorsan flekapsz valamit, és odahívod aludni.
Btw, 3-4 éves gyerek figyelemterjedelme kb. 2 perc, szóval nem kell neki magyarázkodni.
De mivel a gyerek még naív, simán mondhatod neki:
"Szexeltünk. Mi a baj?" - És mivel nincs figyelemterjedelme, és a saját gondja százszor nagyobb mint hogy miért csinálnak szülők valami számára ismeretlen dolgot (a nap nagyrészében úgyis mindenféle ismeretlen dolgokat művelnek), így ez rossz.
Lényeg: fölösleges nagy ügyet csinálni a dologból, nema betörő kapott rajta.
Nem arra gondoltam, hogy azért jön át, mert sír, hanem azért sír, mert megijedt attól, amit lát. btw... I:
Nem tudom, melyik az az egészséges 3-4 éves gyerek, akinek a figyelemterjedelme 2 perc. Egyébként a figyelme terjedelme egész mást jelent, nem azt, hogy mennyi ideig tudja az ember fenntartani a figyelmét... Továbbá azt sem értem, hogy lehet úgy nevelni egy gyereket, hogy nem adsz magyarázatot az élet dolgaira, mert "nem kell magyarázkodni". Szerintem te egy elméleti gyereknevelő vagy. Vagy ha gyakorlatban is így fogod fel, így lekezeled a gyerekeket, az még rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!