Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tesztek ha 2 éves gyermeke...

Mit tesztek ha 2 éves gyermeketek direkt teszteli meddig mehet el? Figyelmen kívül hagyjátok, vagy valami büntetés félét alkalmaztok?

Figyelt kérdés

Szeretnék következetes lenni a 2 éves fiammal, aki újabban azt a szokást vette fel, hogy mindent elhajint ami a keze ügyében van és aztán várja a hatást. Ha figyelmen kívül hagyjuk a rosszalkodást, akkor mindent tönkretesz, többek között szeretett játékait is úgy földhöz vágta, hogy volt amelyik elromlott.

Ha odafigyelek rá, megpróbálom elterelni,az se megoldás.

Beszélni nem tud még, úgyhogy csak valami olyan tanács jönne be, amikor pár szavas mondattal kísérve mindig ugyanazt csinálnám, hátha akkor felfogná,hogy ezzel a csapkodással csak a rosszallásunkat vívja ki.

2009. dec. 25. 13:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Aha ez se rossz de nekem nem maradna ott sehol!!! Én hiába mondom neki hogy ha jó lesz kijöhet meg hogy szomorú vagyok. Ha úgy csinálok mint aki szomorú vagy mérges akkor csak sírni kezd...

Én nem tudom, lehet hogy valami baj van vele, de ő higgyétek el hogy sok mindent nem ért! Vagy ha érti is nagyon jól titkolja, mert sose derül ki hogy valójában érti...

Szóval nincs olyan hogy mondjuk más (nem dacos szituban) értené mondjuk hogy üljön bele az x fotelba, én mondom neki ő meg arrébb sétál..

2009. dec. 26. 16:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon neház az én 2,5 éves fiam is, hasonló a tiédhez. Mérgében földhöz vág mindent, vagy éppen saját magát és ő sem hallgat rám. Mondhatom szépen, erélyesen, szomorúan egy fabatkát sem ér. Mostanában a bünti az hogy bezárjuk a szobába valamennyi időre, mivel ő sem maradna egy pillanatra sem ott ahova odaparancsolnánk. A nem szó az egyik fülén be a másikon ki, semmit nem ér, sőt már felesel is.

Még mi sem találtuk meg a számunkra megfelelő megoldást, semmi sem működik.És nem értékel semmilyen játékot, 2-3 percnél tovább nem érdekli semmi.

Kitartás, nem vagytok egedül!

2009. dec. 27. 19:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Ez azért vhol megnyugtató. Mikor az ember már nem tudja mit kéne csinálnia, legalább tudja hogy nincs egyedül ezzel a gonddal.
2009. dec. 27. 20:02
 14/15 anonim ***** válasza:

"Én nem tudom, lehet hogy valami baj van vele, de ő higgyétek el hogy sok mindent nem ért! Vagy ha érti is nagyon jól titkolja, mert sose derül ki hogy valójában érti... "

ne haragudj, de szerintem ez egy kétévesnél nem szokványos. Többet kellene magyarázni neki, körülírni, hogy ha nem érti a dolgokat, értse meg. Ha pedig érti, és csakazértsem csinálja, az szimplán a dackorszak miatt van, de olyan nincs még ilyen idősen, hogy "tettesse", hogy nem érti..

2009. dec. 28. 14:29
 15/15 A kérdező kommentje:

Hát pedig egyfolytában magyarázunk neki..

És már elég sok elvileg szakértő embert megkérdeztem erről, mindenki nyugtatgat hogy normális hogy nem beszél meg ilyesmi.

2009. dec. 28. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!