Hogyan zajlott Nálatok a hörgőgyulladás?
2,5 éves kisfiam közel egy hete beteg, köhögéssel kezdődött amihez aztán orrfolyás, majd láz is társult. Harmadik napja szedjük az antibiotikumot (Cedax Baby), de még mindig 39 fölé megy a láza és már nagyon kivagyunk mindketten. Ma ügyeleten is voltunk, ahol azt mondták a tüdeje tiszta. A levegőt darabosan, nyögésekkel veszi és ha fel kell emelnie a karjait üvölt, azt mondja fáj a válla, háta. A diagnózis heveny bronchitis, azaz hörghurut.
Akik szintén estek már ilyenbe, Nálatok hogy zajlott, meddig tartott, milyen tünetek? ezt a vállfájást például nem tudom hová tenni, de nagyon sajnálom szegényt, a légzése is kikészít, meg persze az újra és újra felszökő láz....
Márciusban estünk át rajta,azt hittem a kruppos rohamokat már nem lehet überelni,hát kiderült,hogy lehet :S
40,5 fokos láz,és borzasztó rohamszerű köhögés.Nekünk kedden kezdődött,szerdán kapott rá antibiotikumot,de vasárnap olyan rosszul lett (igaz akkor már láza nem volt) hogy egy éjszakát bent is tartottak a sürgősségin.Mondták,hogy a köhögés,a darabos légzés és a kísérő tünetek akár hetekig is eltarthatnak.Így is lett,3 hét alatt gyógyult meg,és két fajta antibiotikumot is végig kellett szedni.Bónuszban mindenki elkapta tőle aki a közelébe került.
A vállfájás valószínűleg izomfájdalom a láztól.
Jobbulást!
enyémnél is 2,5 évesen kezdődött, azóta telente 3x-4x átesik rajta :(
antibiotikumot soha nem kapott rá, hörgőtágítót kap mindig és fluimucilt nappalra, éjjelre köhögés csillapítót (sinecod azt hiszem)
ventolintól 2-3 nap alatt rendbe jön, nem is értem miért nem kaptatok ti is hörgőtágítót.
bár most olvastam, hogy a másik anyuka meg köhögés csillapítót nem kapott... hihetetlenek az orvosok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!