Szerintetek 2 vagy 3 gyerekkel "szebb" az élet?
Tudom, hülye kérdés, de nem tudom jobban megfogalmazni.
Szóval van 2 gyermekünk (1 fiú, 1 lány), így kerek az életünk, anyagilag is bár nem bőségben, de jól megvagyunk. Nekem azonban motoszkál a fejemben a 3. baba gondolata, az eszem lebeszél róla, de a szívem mást diktál.
Tudom, hogy így 2 gyerekkel is elég nehéz, segítségünk sincsen, 3 gyerekkel meg aztán főleg nehéz lehet, kicsiként is meg amikor már nagyok... Meg is beszéltük a férjemmel, hogy nem lesz (ő nem is nagyon akar), de ahányszor hallom hogy ismeretségi körömben valaki a 3. babáját várja elfog az "irigység" és tegnap is egész este sírtam mikor férjem mondta, hogy ismerősünk 3. babáját várja. Összeszorul a szívem ilyenkor:( Pedig az eszem tudja, hogy kettő is elég (idegileg, logisztikailag, anyagilag mindenhogy), és azt sem szeretném ha a házasságunk rámenne arra ha még egy gyereket bevállalnánk.
Most így még határeset, de azért meg tudom oldani, hogy legyen időm magamra is (torna, fodrász, kozmetika), de 3 gyerekkel ez esélytelen kategória lenne amíg kicsit, nem beszélve az anyagi részéről. Most elférünk négyen a lakásunkban, az autónkban, de ha lenne még egy gyerek akkor mindent le kellene cserélni (na de miből...).
Szóval tudom,hogy nem kellene de a szívem mást súg és félek, hogy örök életemre bánni fogom, ha nem szülök még egyet:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!