Szerintetek normális ha a szülők együtt fürdenek a gyerekükkel?
1-es vagyok.
bár az én fiam még nincs két éves, és imádunk mindketten pancsolni és nagyon jó volt pici korában a karomban tartani fürdés közben.
DE!
a fürdés nálam az 'intim' dolog. ilyenkor vagyok egyedül csak a gondolataimmal, ilyenkor relaxálok és gondolom át az aznap történteket és a másnapi teendőket.
szerintem ez a napi max. 15 perc (hajmosással együtt) jár nekem.
ha akar, bejöhet a gyerek a füdőszobába, nem vagyok szégyenlős előtte.
ha nagyobb lesz, és szeretné, hogy együtt fürödjünk, akkor majd kipróbáljuk.
ja, és az gyerek füdővizét nem engedem le, mert amire megyek fürdeni, az addigra pont olyan hőmérsékletű, mint amilyet én szeretek.
a véleményemet kérdezted, hát leírtam! :)
de végülis nem írtad,hogy azért nem fürdök vele mert az az én időm,akkor tudok egyedül lenni,hanem azt írtad,idézem:
"szerintem nem normális semmilyen korban."
Tehát még mindíg nem kaptam meg a véleményed miért "nem normális" együtt fürdeni!
Tényleg nem kötekedés képpen,de valami csak járt a fejedben mikor az első kommented leírtad!
Nem egészséges vagy az intimitás miatt??
Kicsit úgy érzem az utánnad érkező válaszok tükrében írtad a 2.-ik kommented!
Szerintem az 1-es válaszoló a saját szemszögéből, vagyis a saját igényei alapján válaszolt először. Nincs abban semmi rossz, hogy ő nem tartja normálisnak, ha a szülő azt a negyed órát is megosztja a gyerekkel, mikor épp fürdik és épp egyedül lehetne vagy lazíthatna. Erre gondolt szerintem.
Az én fiam 4 éves. Amíg kisebb volt, gyakran fürödtünk vele, aztán egy ideig nem igényelte. Mostanában megint rákapott, és nagyon boldog, ha én vagy a férjem beülünk mellé a kádba és kisautózunk meg beszélgetünk vele. Ez nagyon jó élmény nekünk, mert jó látni, hogy a kicsi örül. De bevallom, néha tényleg teher, és szívesebben olvasnék kicsit addig, amíg a kicsi fürdik, vagy kiteregetnék addig, vagy elpakolnék...mert csak a fürdési idő alatt van nyugtunk kicsit.
fiam 4 éves. 3-3,5 éves koráig hetente többször pancsoltunk együtt (ez 20-30 percet jelent), de már kellemetlenül érzem magam meztelenül előtte. nem tudom miért, egyszer csak jött ez az érzés. így átadtam a helyet apának, most már ő fürdik vele.
van kádunk is meg zuhanyzónk is, lezuhanyoznak, utána átülnek a kádba :)
imádják egyébként, baromi jókat jástzanak :)
1-es vagyok megint
mindegy mit írok, úgyse lesz jó a válaszom...
valami kifogást úgyis találtok benne, a belemagyarázást meg nem szeretem!!!!!
nálunk nem divat az együtt fürdés. ti ettől még nyugodtan fürödjetek együtt a gyerekkel, ez ellen semmi kivetnivalóm nincs, én nem teszem.
inkább megtalálom a módját, hogy máshogy,máskor,másképp tudjak minőségi időt vele tölteni. (még itthon vagyok vele, úgyhogy könnyű dolgom van :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!