Szerintetek hány éves korig elfogadható, hogy egy apa
fürdesse a lányát?
Figyelt kérdés
3 éves elmúlt a lányunk és nálunk (a másfél éves kisfiúnkkal is) apa fürdeti. Ő intéz mindent, ő mossa le, ő törli szárazra, ő öltözeti.
Most gondolkodtam el rajta,hogy szerintetek ez meddig "egészséges"? Mert hát ugye azért egy 6-7 éves lánynak is kell azért segíteni fürdeni, hajat mosni, ilyesmi, de akkor már ciki ha apa segít nem?
Akinél nagyobbak a gyerekek meddig volt ez normális, hogy apa fürdeti a kislányát?
Nálunk is apa kivette a részét a fürdetésből. A lányom 4 évesen egyszer csak szégyenlős lett, nem csak az apja előtt, hanem pl oviban sem tolhattam le a nadrágját hogy belehúzzam a pólót. Azóta már nem fürdeti a férjem a lányunkat, a gyerek kérésére.
2014. ápr. 8. 14:50
2/24 anonim válasza:
Nekem volt olyan, hogy iskolás voltam, és apum mosta meg a hajam. Nem tudom, hány éve lehettem, de volt ilyen, erre tisztán emlékszem. Fürödni akkor már egyedül fürödtem, de kicsit lökött gyerkőc voltam, és féltem leöblíteni egyedül a hajam. Mivel volt egy újszülött öcsém és húgom, ezért apu néha hadrendbe állt.
A mi lánynk még csak 2, de mindig az apukája fürdeti. Én ebben semmi, de semmi rosszat nem látok.
2014. ápr. 8. 14:50
3/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Persze, egyelőre én sem látok benne semmi rosszat, egyelőre a lányom nem is engedi,hogy én asszisztáljak a fürdésnél, apát akarja,mert ő mókásabb:)
Csak eljátszottam a gondolattal, hogy ez kb hány éves koráig "normális"....
2014. ápr. 8. 14:53
4/24 Vilcsianyuja válasza:
Szerintem egy 6-7 éves gyerek már meg tudja mosni mindenét, és törölközni is tud egyedül, kivéve a hajmosást. Apának max. asszisztálnia kell, a hajmosásban meg asszem semmi kivetnivaló. Egyébként, bár értem, mire gondolsz, ha belegondolok, furcsa, ha arra gondolok, egy anyuka megmossa a 7 éves fia kukiját, az nem okoz akkora zsigeri rossz érzést, mint apuka és lánya. Ez a sok hülye vérfertőzős-pedofilos hír beleülteti a bogarat az ember fülébe.
2014. ápr. 8. 14:53
5/24 A kérdező kommentje:
Igen-igen,pont erre gondolok. Pl. nővéreméknél már van egy 7 éves nagyfiús és teljesen normális,ha anyukája hozzáér a kukijához, de egy lány-apa párosnál... Nem tudom...
2014. ápr. 8. 14:55
6/24 A kérdező kommentje:
Hát fürdésnél a nunimosára, popsimosára, szárazra törlésre gondolok, hogy egy apa meddig "teheti" ezt meg.
2014. ápr. 8. 14:56
7/24 anonim válasza:
Szerintem egy iskolás gyerek már tud egyedül fürdeni. Ovis kor végéig tartom normálisnak a fürdetést egyáltalán. Amúgy nem tennék különbséget a nemek között. Serdülő kor után már úgysem fogja az apja fürdetni, mert röpül a fürdőszobából:)
2014. ápr. 8. 14:59
8/24 anonim válasza:
A párom lánya 10 éves, még előfordul, hogy behìvja az apját, hogy mossa meg a hátát/haját. Kirándulás után is őt kéri kullancsellenőrzésre. Nincs ebben semmi rossz. Vagy ha igen, akkor az anyukák se fürdessenek fiúgyereket, mert az is perverz.
2014. ápr. 8. 15:02
9/24 anonim válasza:
Amíg a gyereket igényli, nem zavarja, miért ne? Szólni fog, ha nem igényli már. Annak, akinek pedofil dolgok jutnak eszébe egy apa-lánya párosról, annak a fejében van probléma. Egészséges emberek nem filóznak ilyesmin!
2014. ápr. 8. 15:15
10/24 anonim válasza:
én 5-6 éves gyereknél még nem tartanám egészségtelennek, más kérdés, hogy ha mind apa, mind a gyerek pironkodna már tőle, szerintem amint a gyerek jelzi hogy szégyenlős, vagy apa kellemetlennek érzi már, akkor át kell venni tőle a dolgot. De szerintem ez nem kor függő, hanem egyaránt függ a gyerek érettségétől és az apa lazaságától.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!