Hogyan büntetitek a gyereket, ha ellenetek fordul?
Nem fenyítek.
Egy ekkora gyereket finoman le lehet fogni, hogy ne tudjon megütni, megrúgni. El kell neki magyarázni, hogy ilyet miért nem szabad. Ha nem megy, akkor büntisarok, vagy szoba. Sztem ez nem fenyítés.
Ha most határozottan és következetesen leállítod, akkor el fog múlni. Megtudja, hogy hányas a kabátja, beletörődik és minden oké lesz.
Nagyon nem leszek népszerű, de vállalom. 4 éves kisfiam múlt héten megrugdosott a játszótéren, mert nem volt még kedve hazajönni. El lehet azon most beszélgetni, hogy hogyan és miért jutottunk idáig, de ezt még én sem tudom, nem hogy olyanok, akik egyáltalán nem is ismernek minket. Az biztos, hogy igyekszünk nem túl elkényeztetni, de nagy-nagy szeretetben neveljük. Na, a lényeg az, hogy ekkor megkapta élete első - és nagyon remélem, utolsó - pofonját.
Lehet most azon polemizálni, hogy az erőszak erőszakot szül, és milyen ellentmondásos már, hogy ütéssel akarom az ütésről leszoktatni, de a gyereket azóta mintha kicserélték volna. Nem csak hogy nem ütöget, de nem is beszél csúnyán, vidám, kiegyensúlyozott, egész nap puszilgat. Kicsit úgy érzem hogy ha nem is tudatosan, de a határait próbálgatta, és igenis megnyugodott, amikor látta, hogy van egy bizonyos pont, amin túl nem mehet el.
3 éves lányom van;
És szépen beállítom a sarokba. Engem kiskoromban heti 3-4x elvertek, mert a szüleim rosszul éltek, mindketten rajtam vezették le a feszültséget, így én akkor megfogadtam, hogy a kézre csapáson kívül semmi hasonlót nem fogok alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!