Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan büntetitek a gyereket,...

Hogyan büntetitek a gyereket, ha ellenetek fordul?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam, ha valami nem úgy van ahogyan ő akarja, akkor már többször előfordult, hogy elkezdett ütni verni engemet. Akinek ilyet csinál a gyereke, mivel fenyíti? Félek, hogy ez később sem fog elmúlni.
2014. ápr. 7. 15:32
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Nem fenyítek.

Egy ekkora gyereket finoman le lehet fogni, hogy ne tudjon megütni, megrúgni. El kell neki magyarázni, hogy ilyet miért nem szabad. Ha nem megy, akkor büntisarok, vagy szoba. Sztem ez nem fenyítés.

Ha most határozottan és következetesen leállítod, akkor el fog múlni. Megtudja, hogy hányas a kabátja, beletörődik és minden oké lesz.

2014. ápr. 7. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat az offért, de hasonló problémával 'küszködöm'...a nővérem kisfia 4 éves és ős folyton a nagymamáját üti-veri. Ő nem szól rá, mert jaj de aranyos kisunoka és a legszomorúbb, hogy ilyenkor a nővérem sem tesz semmit. Már többször előfordult ez az én jelenlétemben is, de eddig nem akartam semmit sem szólni, mert nem az én gyerekem, nekem nincs jogom nevelni. Szerintetek merjek szólni a nővéremnek? Ezt még egy laikus is látja, hogy nincs jól. Vagy tévedek?
2014. ápr. 7. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon nem leszek népszerű, de vállalom. 4 éves kisfiam múlt héten megrugdosott a játszótéren, mert nem volt még kedve hazajönni. El lehet azon most beszélgetni, hogy hogyan és miért jutottunk idáig, de ezt még én sem tudom, nem hogy olyanok, akik egyáltalán nem is ismernek minket. Az biztos, hogy igyekszünk nem túl elkényeztetni, de nagy-nagy szeretetben neveljük. Na, a lényeg az, hogy ekkor megkapta élete első - és nagyon remélem, utolsó - pofonját.

Lehet most azon polemizálni, hogy az erőszak erőszakot szül, és milyen ellentmondásos már, hogy ütéssel akarom az ütésről leszoktatni, de a gyereket azóta mintha kicserélték volna. Nem csak hogy nem ütöget, de nem is beszél csúnyán, vidám, kiegyensúlyozott, egész nap puszilgat. Kicsit úgy érzem hogy ha nem is tudatosan, de a határait próbálgatta, és igenis megnyugodott, amikor látta, hogy van egy bizonyos pont, amin túl nem mehet el.

2014. ápr. 7. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:

3 éves lányom van;

És szépen beállítom a sarokba. Engem kiskoromban heti 3-4x elvertek, mert a szüleim rosszul éltek, mindketten rajtam vezették le a feszültséget, így én akkor megfogadtam, hogy a kézre csapáson kívül semmi hasonlót nem fogok alkalmazni.

2014. ápr. 7. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Volt már példa ilyesmire. A fiam nekem vágta a homokozólapátot, tányért is. Én eleinte tűrtem, szépen elmondtam, hogy nem szabad, de amikor már az egy éves hugának is nekivágta az építőkockát, én bizony rácsaptam 3at a fenekére, és beraktam a szobába, hogy gondolkozzon, hogy mit is csinált. Soha többé nem fordult elő, de akkor majd a szívem szakadt meg, ahogy sírt a szobában. nem mentem be, használt a fenyítés neki. Sajnálom, de ez így volt. Nem vagyok büszke magamra, de nem is bánom, és ha újra ilyen lesz, megint megkapja. Van, amikor kevés a szép szó. Ma már nem divat a fenyítés, de higgyétek el nekem, hogy van, amikor már semmi más nem használ.
2014. ápr. 7. 17:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Mikor kisebb volt ütöttem a kezére de csak ritkán általában olyasmiért,hogy a konnektorba akart nyúlni vagy az éles késhez hiába beszéltem rongyosra a számat,és a fenekére előfordul,hogy rálegyintek,de ez nem rendszeres,ha megütött általában megfogtam a kezét és elmondtam,hogy fáj,fenékre ütést ilyenekért nem adtam.
2014. ápr. 7. 17:15
 7/7 anonim válasza:
0%
Szólok az apjának es az megoldja
2015. máj. 16. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!