Mit kezdjek a 10 éves lányommal? ti mivel büntetitek a hasonló korű gyerekeketeket?
Hát azért 10 évesen még korai a kamaszodás.... Az enyémek 10 és 11,5 évesek, a nagyobb kezd kamaszodni és ezen a korosztályon már látszik, de a 10 évesek még egész normálisak. Ha nem most kezdődött, csak most elégelted meg, akkor azt nem a kamaszkorra, hanem a nevelésre lehet fogni. Sajnos ha az apa és mások (nagytesó, nagyszülők) ebben nem partnerek, akkor nagyon nehéz lesz.
Nekem egy nagy balhém volt velük kb. másfél éve, akkor tele lett a hócipőm. Előtte normálisak voltak, csak nyári szünetben egy időre elkerültek a nagyszülőkhöz, ahol fényesre volt a hátsójuk nyalva. Utána meg nem akartak visszaállni a normál rendre, megszokták a kiszolgálást és hogy nulla elvárás van.
Kértem szépen, aztán egy nap eldurrant az agyam és közöltem, hogy akkor átbeszéljük a gyerekek és a szülők jogait és kötelességeit. Joguk van az oktatáshoz, a tanszerekhez, de nincs sehol előírva, hogy nekem tripla áron a csiricsáré hercegnőset meg kiskutyásat kell megvenni. Épp kezdődött az iskola, előtte mindig választhattak, akkor meg a kezükbe nyomtam a sima teszkó gazdaságos pakkot. Füzetcimke kell? Jó a legolcsóbb, amin semmi figura nincs.
Joguk van a tápláló ételekhez, kaptak finom házi kaját, sütöttem palacsintát. De megmondtam, hogy a csokoládé, mekis hamburger, fagylalt, stb. nem szükségesek az egészséges fejlődésükhöz, sehol nincs az leírva, hogy a szülőnek ezt biztosítani kell. Szórakozásnak ott a könyv, a meglévő játékok, számítógépezésről és a mesenézésről le lettek tiltva.
Ott törtek meg, amikor mondtam, hogy az iskolában csak az ingyenes különórákat választhatják, mert ez csak lehetőség, a szülőknek nem kötelességük arra beíratni a gyereket amit csak kiböffent a száján, meg szórni az ötezreseket jobbra-balra fellépőruhára, meg ami nyavalyát még kértek.
Játékpakolás ügyben már régen lerendeztem a problémát, tudják, hogy ha kell én is elpakolok utánuk, de az a szemeteszsákba lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!