Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 és fél éves fiam elkezdte...

2 és fél éves fiam elkezdte vissza fogni a székletét! Miért?

Figyelt kérdés
Nem volt neki egyszer sem kellemetlen élménye vele kapcsolatban. Nem szokott úgy keményet sem kakilni. Az étkezését mindig próbálom úgy alakítani, h a széklete jó legyen. Tudom, h ebben a korban fontos, mert sok gyerek csinálja ezt. De azoknak meg van az okuk. De most az én fiamnak nem találom az okát! Félek, h egyből székrekedés lesz, ha túl sokáig csinálja.
2014. márc. 31. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem szabad sokat emlegetni, erőltetni. Most a dackorszakban van, és lehet, hogy ha rákérdezel akkor inkább letagadja, hogy kakálni kell, csak hogy addig is játszhasson. Legalábbis az enyém ilyen volt 2,5 évesen. Én ilyenkor elővettem a szilva és őszibarack befőtteket. Ez volt a tízórai, vagy az uzsonna. Volt, hogy 2 napig sem volt széklete, de a sok gyümölcs mindig rendezi.

Mondjuk az oviba sem szeret kakálni, mindig hazahozza. Este a vacsora utáni szaladgálás hozza meg az ingert. De mostanában már átlag minden nap kakál, ha odafigyelek arra, hogy minden nap egyen gyümölcsöt...

2014. ápr. 1. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy rájössz az okára. Nálunk is most ez a "divat" :(
2014. ápr. 1. 14:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nálunk eddig az őszilé volt a bevált módszer, de már ez sem hajtja meg. Vagyis igazából sose volt gond a székletével, sose volt kemény, ezért se értem, h most mi ez az egész nála. Találtam egy oldalt, ahol elég jó dolgokat írnak. Nem tudom, h a gyurmázás az, h ingereli a széklet ürítésre, de holnap megyek és veszek gyurmát és elkezdünk azzal is játszani, hátha.

Ez az oldal: [link]

2014. ápr. 1. 14:42
 4/4 anonim ***** válasza:

A gyurmázás a tenyér reflexzónáin keresztül hat a kakilási ingerre, de ne fűzz hozzá nagy reményeket. Ebben a korszakban valóban az a leghatásosabb, ha sok mozgás, kerti szaladgálás, homokozóban való görnyedés és ehhez hasonló mozgások önfeledt sokasága van a gyerek életében, és ha eközben elemi erővel rátör a kakilás, akkor meg sem fordul a fejében, hogy visszatartsa, hanem hangosan kiabálva (kakáááálni keeeellll) fut a toalet felé.

Míg a TV előtt ülve nem jön olyan erővel az inger, mint a homokozóban guggolva, és nagyobb eséllyel még megvárná a mese végét - ergo visszatartja...

2014. ápr. 2. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!