2 és fél éves fiam elkezdte vissza fogni a székletét! Miért?
Nem szabad sokat emlegetni, erőltetni. Most a dackorszakban van, és lehet, hogy ha rákérdezel akkor inkább letagadja, hogy kakálni kell, csak hogy addig is játszhasson. Legalábbis az enyém ilyen volt 2,5 évesen. Én ilyenkor elővettem a szilva és őszibarack befőtteket. Ez volt a tízórai, vagy az uzsonna. Volt, hogy 2 napig sem volt széklete, de a sok gyümölcs mindig rendezi.
Mondjuk az oviba sem szeret kakálni, mindig hazahozza. Este a vacsora utáni szaladgálás hozza meg az ingert. De mostanában már átlag minden nap kakál, ha odafigyelek arra, hogy minden nap egyen gyümölcsöt...
Köszönöm a válaszokat. Nálunk eddig az őszilé volt a bevált módszer, de már ez sem hajtja meg. Vagyis igazából sose volt gond a székletével, sose volt kemény, ezért se értem, h most mi ez az egész nála. Találtam egy oldalt, ahol elég jó dolgokat írnak. Nem tudom, h a gyurmázás az, h ingereli a széklet ürítésre, de holnap megyek és veszek gyurmát és elkezdünk azzal is játszani, hátha.
Ez az oldal: [link]
A gyurmázás a tenyér reflexzónáin keresztül hat a kakilási ingerre, de ne fűzz hozzá nagy reményeket. Ebben a korszakban valóban az a leghatásosabb, ha sok mozgás, kerti szaladgálás, homokozóban való görnyedés és ehhez hasonló mozgások önfeledt sokasága van a gyerek életében, és ha eközben elemi erővel rátör a kakilás, akkor meg sem fordul a fejében, hogy visszatartsa, hanem hangosan kiabálva (kakáááálni keeeellll) fut a toalet felé.
Míg a TV előtt ülve nem jön olyan erővel az inger, mint a homokozóban guggolva, és nagyobb eséllyel még megvárná a mese végét - ergo visszatartja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!