2éves fiam nem barátkozik vigyem bölcsődébe?
Én emiatt nem adnám bölcsibe...
Sőt, pont eszembe sem jutna, ha megtehetném!
2 éves a lányom, nagyon barátkozó, szerette a gyerekek társaságát mióta játszótérre jártunk, meg van ismeretségi körben, családban is gyerek, igaz vele egykorú csak egy. De a vele egykorú gyerekekkel játszik legkevésbé! A piciket szereti terelgetni, mutogatni a játékokat. A nagyok pedig vele vannak így, ezért jól elvannak. Viszont az 5 hónappal idősebb unokatestvérével szokott a legtöbb idő lenni, míg egymásra hangolódnak.
Édesanyám óvónő, azt mondja, hogy ez a korosztály magában játszik, illetve felnőttel. Életkori sajátosság. Idegen helyen meg nyilván nem fog leülni játszani, mert ahhoz ellazult állapot kell, és nyilván nincsen meg...
A bölcsiről pedig:
Mi most kezdtük el, és eléggé el vagyok keseredve. Vissza kell mennem dolgozni, nincs túl sok választásom. A lányom mint írtam nagyon jól barátkozik, de ő is anyás, mert a rokonság 200 km-re van. Úgyhogy nagyon megszenvedjük a szoktatást. Valószínű ez is hozzájárul, hogy igazából az elmúlt egy hónapban, mióta járunk már harmadjára beteg. 2 napig nagyon jól érezte magát, abban a 3 órában, amíg ott hagytam, azóta átüvölti, már a bölcsi kapuban elkezdi és a gondozó úgy hámozza le rólam mikor otthagyom. A bölcsi szó említésére is sírógörccsel reagál...
Szerinted??? Egy anyás, az általad leírt helyzetekben úgy viselkedő gyerkőc, amilyennek leírod hogy viselkedne?
Szerintem ha nem vagy rászorulva és azt írtad nem vagy, akkor végig sem tudod csinálna a beszoktatást, mert teljesen fölösleges. Nem érett rá. És hozzáteszem, hogy még míg szeretett menni, meg míg ott voltam vele több, mint egy hétig, csak játszani jártunk be, egyetlen gyerek sem volt hajlandó játszani vele, pedig próbált kapcsolatot teremteni velük...
Szóval nekem eszembe sem jutna. Majd ha 3 éves lesz, sokkal okosabb lesz, és könnyebben el tudja fogadni, hogy te is dolgozol, és neki pedig az óvoda az, ahova "dolgozni" kell járni! Szóval nem lesz rosszabb a helyzet, ettől ne félj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!