Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy neveljem meg 3 éves...

Bucibabuci kérdése:

Hogy neveljem meg 3 éves lányomat?

Figyelt kérdés
ha rászólok, hogy pl pakoljon össze, ne ugráljon az ágyon (legszélen hogy idegösszeomlást kapjak, várom mikor esik le), stb szalad az apjához,vagy a nagyszülőkhöz és megpártolják. te is össze tudod szedni csak 2 perc blabla a gyerek előtt. persze hogy soha nem lesz önálló, míg van kihez szaladni. de szerintem mellém kellene állniuk hogy mégpedig segítel anyunak összepakolni amit szétdobáltál. szerintetek?
2009. dec. 17. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
ha egy gyerek nevelésében nincs következetesség és a szülők nem egyféle követelményeket támasztanak elé, bizony nehéz dolgod lesz. Beszéld meg a pároddal és a nagyszülőkkel, hogy mit hogyan szeretnél, mert ez így nem jó. A gyerek előtt meg nem szerencsés, ha nem azt mondják, amit te, mert így a gyerek a könnyebb utat fogja választani. Egy 3 éves már nagyon rafinált tud lenni! De: összepakolni jobb játékosan, veled együtt. Ha valamit kérsz tőle, ne negatívan tedd, ne azt mondd, mit ne tegyen, hanem azt hogy mit csináljon inkább.
2009. dec. 17. 14:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Addig semmi eredményt nem fogsz tudni elérni, míg a nagyszülők ,vagy apa kipártolják . A gyerek így kettős információt kap, és persze hogy a neki kedvezőbb utat választja. Az öcsém is így volt és van pont, mint a te gyereked.

Beszéld meg a nagyszülőkkel és a pároddal, hogy ha te fegyelmezed a gyereket, akkor abba senki ne szóljon bele.

Az én tesóm már 12 éves,de kiskora óta a nagyszülők mindig megvédik ha anya rászól. Ha meg én vagy a húgom szólunk rá, akkor anyu védi meg, ez egy ördögi kör. De sajna azt kell mondjam, hogy az öcsém szinte kezelhetetlené vált, nagyon gáz, nincsenek korlátai. A suliban is folyton panasz van rá, de mindig megvédi otthon valaki.

Nekem egy 9 hónaposom van, úgyhogy még ezek a dolgok előttünk állnak, de azt megfogadtam, hogy ha az apja fegyelmezi, én nem védem majd ki, és ez fordítva is így lesz. Tanultam az én családomban lezajló példából.

Remélem tudtam valamit segíteni neked!

Vedd kezedbe a dolgokat!

Kellemes ünnepeket nektek!

2009. dec. 17. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne hagyd, hogy a nagyszülők beleszóljanak, az apjával pedig beszéld meg, hogy a gyerek előtt SOHA ne mondjatok egymásnak ellent (négyszemközt lehet vitázni kinek van igaza, de a gyereknek látnia kell, hogy ha anya azt mondja nem, akkor apa sem fog igent mondani!).

Sógornőméknél ugyanez volt. Most ott van a két totál neveletlen és kezelhetetlen kölyökkel, akikre rá sem lehet szólni, mert hisztiroham és rohannak a nagyihoz!

A nagyszülők együtt laknak veletek? Muszáj lesz minél előbb elrendezni ezt, mert ez csak egyre rosszabb lesz!!!

2009. dec. 17. 15:17
 4/7 A kérdező kommentje:

hiába mondom hogy gyere gyorsan pakoljunk össze, utánna ezt vagy azt játszunk,egyből rohan sírni, szépen beszélek hozzá nem parancsba kapja , sokszor elesik a játékaiban, annyi hever szanaszét.persze ha az apja szól rá, mert ha ő vigyáz rá akkor katona rendnek kell lennie, akkor meg hozzám szalad,de én megmondom hogy apának van igaza és akkor nincs hiszti. hiába mondom, hogy nekik is így kéne tenni.

amúgy sógornőmnek 3 lánya van 14,9, 5 évesek takarítőnőjük van, mert nem bír a 3 lánnyal, hiába mondom hogy mi is így fogunk járni. igaz nem lesz tak.nőnk, nem állunk úgy anyagilag, de nem szeretnék rabszolga lenni, hogy egy csettintéssel mindent elér mert apa és mamáék mindig ellenem vannak, és ezt ki is használja.

2009. dec. 17. 15:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy az előttem válaszolók is mondták, a férjednek melléd kellene állnia minden esetben.

Sajnos ezt nem szabad elbagatellizálni, mert nagyon el fog hamarosan kanászodni a lányod, és itt nem arról van szó, hogy Te nem vagy jó anya, hanem hogy totálisan aláássák a tekintélyed a gyerek előtt azzal, hogy ők mindent rádhagynak. És ez később apukára, nagyszülőkre is vissza fog ütni, mert ők sem tudják majd kordában tartani.

Szóval ülj le hamar beszélgetni apárodda, próbáld kideríteni, miért csinája ezt, miért nem áll melléd?

Érdemes lenne talán pár gyermeknevelési könyvet is elolvasni.

A nagyszülőknek meg aztán abszolút semmi beleszólásuk a nevelésbe. Nekik csak "asszisztálniuk" szabad, azokat a szabályokat betartani és betartatni, amit a szülők felállítottak.

2009. dec. 18. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Na hát én teljesen megértelek.

Nálunk apuka csinálja ezt velem. A gyerek ha van valami szalad is hozzá.

De falra hányt borsó amit mondok apukának.

Nagyon nehéz helyzet ez!

Ha valaki tud valami jó ötletet, tanulmányt, bármit, amit apukával el lehet olvastatni, vagy hatni rá valamivel akkor kérem ossza meg velünk. Mert ezt így már nagyon nehéz bírni, és valahol a gyerek issza meg az egész levét.

2009. dec. 20. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos, ha a szülők között nincs egyetértés, akkor nehéz dolgod lesz. Mi a férjemmel ha nem értünk egyet valamiben, azt biztosan nem a gyerek előtt beszéljük meg. Nem is értem, hogy miért engeded meg a nagyszülőknek, hogy beleszóljanak a nevelésedbe, pláne, hogy ellened tegyenek. Én nem hagynám szó nélkül az biztos! A férjeddel nehezebb a dolog, mivel Neki annyi joga van nevelni a gyereket mint Neked. Beszéld meg vele, ha valamit másként csinálna, beszélje meg veled, de ne a gyerek előtt. És ugyanígy fordítva is. Sok sikert!
2009. dec. 20. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!