Akkora baj ha egy 2 éves kisgyerek felnőttnek sziát köszön?
Öröm,amikor idegenek akarják nevelni a gyerekünket ;) ...é ezt már fel se veszem :)
az enyém 3,5 éves...és sziával köszön! Amikor kezdtük az ovit,akkor kérdeztem az óvónőket,hogy mi az elvárás...ők mondták,hogy ilyen idősen még nem tudják alkalmazni a magázást...örüljünk,hogy beszélnek! :)
engem meg amúgy is örömmel tölt el,ha a gyerekek tegeznek...jó érzés fiatalnak lenni ;)
A pá sokkal nyeglébb, mint a szia. Egyébként is csak elköszönéskor használjuk, találkozáskor nem. Olyan, mint valami nagyvilági revütáncosnő köszönése, nem is való gyerek szájába. És a legtöbb kétéves egyáltalán nem köszön. A néni kicsit el van tájolva.
Egyébként én is csókolomra tanítom az ötévesemet, de sose szidom meg érte, ha sziát köszön. Ma már a fiatalabb felnőttek nemhivatalos szituációkban (zöldséges, játszótér és millió más helyzet) élből tegeződnek, így ezt hallja tőlem és más felnőttektől is. Majd megtanulja.
A mai gyerekek tetszikezni se tudnak, iskoláskorban is tegezik még a felnőtteket. Mások lettek a szokások, nem találkoznak olyan gyakran a tetszikezéssel. Nekem is fura volt tanítóképzős koromban, de be kell látnom, amit nem hall a gyerek a családban, azt nem tanulja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!