Mit tehetek, hogy ne féljen kisfiam?
3,5 éves,eddig semmi félelme nem volt,de most elkezdett félni a bogaraktól,méhektől.Rossz élménye nincs,tavaly még a kezével fogta meg a bodobácsokat,tegnap viszont az 1,5 órás játszótér szinte végig arról szólt,hogy alig mert valamit csinálni,mert repkedtek a bogarak...haza akart jönni...
A másik,hogy a nagy széltől is fél,de ezt megértem,még kisebb volt mikor lekapta a szél a fejéről a sapit,én mondtam neki,hogy várjon meg,ne moccanjon és utána futottam.Ez valahogy úgy megmaradt benne(pedig csak 1,5 lehetett),hogy azóta pánik szerűen fél a nagy széltől,ma is folyamatosan skubizta az erkélyt,hogy nem viszi-e el a szél a kint lévő dolgokat...
3 eves fiammal tavaly is es iden is gyakorlatilag mindenhova legycsapoval jartunk-jarunk. Teljesen panikba esik ha kozelit fele egy bogar..a legycsapo tobbnyire csak a taskaba van(biztonsagerzetet nyujt neki) van hogy annyira bepanikol hogy elo is vesszuk..de legtobbszor csak "megfenyegetjuk" a kozeledo bogarakat..pl: Hè, te bogar tunj innen mert nalam van a legycsapo!! Vigyazz mert porul jarsz!!:) imadja a csodabogar meseket..es tenyleg mindennel probalkoztam de ez valt be..
lehet hulyen hangzik de inkabb mint hogy egesz jatszoterezos ido alatt az olembe rettegjen szipogva! A kedvenc szine a legycsapo szine..maci formaju. Amugyis olyan "fura" szokasokat vett fel ugyhogy nalam nem tema egy legycsapoval tobb vagy kevesebb jut a taskaba..
köszi,ez jó ötlet!!!a csodabogarak nálunk is sláger:)
amúgy nem is lenne nekem baj ha csak bicajoznánk,sétálnánk(akkor valahogy nem tűnik neki fel annyira a dolog)de a másik fiam 1,5 éves és most kezdi élvezni a játszót,szóval tényleg kell megoldás:)
Ezt majd mondom fiamnak,hátha bejön nekünk is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!