Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tehetek még valamit kisfiam...

Tehetek még valamit kisfiam gyógyulása érdekében? A cataflamnak kell használnia más gyógyszer nélkül?

Figyelt kérdés
14 hónapos kisfiamnak mandulagyulladása van. Tegnap vittem az orvoshoz. Vírusos azt mondta és Cataflamot írt fel csak. Lázas és fáj neki nagyon, nyűgös egyfolytában. Nem kaptunk még eddig ilyen gyógyszert, de azt olvasom rajta hogy kiegészítőként, fájdalomcsillapításra alkalmas. Akkor ez önmagában kell hogy használjon, mert nem írt fel semmi mást?
2012. márc. 10. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezt se hallottam még de olvasom hogy lehet adni gyerekeknek is de ez nagyon erős gyógyszer úgyhogy biztos hogy jó.De nem kaptál semmilyen más gyulladás csökkentőt akkor kérj a patikustól és mond hogy mit kaptál az orvostól.
2012. márc. 10. 19:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Cataflam nagyon szuper!!! Leviszi a duzzanatot és csökkenti a fájdalmat!! Csak a lázra nem jó, ezért adj nurofent is mellé (csak ne közvetlen egymás után).

Biztos a láztól nyűgös a kisfiad.

Jobbulást.

2012. márc. 10. 20:17
 3/9 anonim ***** válasza:

A fiam most a kórházban cataflan cseppet kapott lázra...

Egyébként igen, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, szerintem elég, főleg ha a doki írta. Egy vírusra nem is nagyon tudnak mit adni, majd elmúlik alapon.

Itthon én is próbáltam 1-2-szer lázra a cataflant, egyből megnyugodott és levitte a fiam lázát. (influenzás volt, 5 napig volt lázas, hol fent, akkor nyűgös volt, aztán semmi, akkor ugrált össze vissza mint aki nem is beteg)

Jobbulást a kisfiadnak!

2012. márc. 10. 20:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most meg nem volt lázas, aludt és mégis nagyon leizzadt. Ez mitől lehet? Csak megint ideges lettem, mert ahogy észre vettem nem öltöztettem azonnal át(én hülye) Mondom várok még egy kicsit hagy izzadjon még. Mikor kivettem az új ruhát és a gyereket az ágyból látom, meg is van száradva. Félek, hogy most meg még meg is fázhatott.
2012. márc. 10. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:
A cataflan cseppet nem lehet nurofennel ani,mert a kettő hatástalanítja egymást.Panadolt adj neki,ha lázas. Jobbulást a kicsinek.
2012. márc. 10. 21:48
 6/9 anonim ***** válasza:
*adni
2012. márc. 10. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
Először is a cataflan kiváló lázcsillapító. A panadolra, mivel paracetamol a hatóanyaga elég sok gyerek érzékeny, de a cataflannál ez nem jellemző, csak elenyésző százalékban fordul elő mellékhatás. A catflant valóban tilos együtt adni a nurofennel, de nem azért mert hatástalanítja egymást, hanem azért mert mindkettő ibuprofén származék, tehát ugyanaz a hatóanyaga, így könnyen túladagolhatod a gyermeked, aminek súlyos következménye lehet. Ha cataflan cseppet kap, akkor germicid c-vel lehet még lázat csillapítani, de a két gyógyszer között minimum 1,5 óra teljen el. Vírusra nem kell más gyógyszer, azt a szervezete szépen kidolgozza, pl. így, hogy izzad, van egy kis hőemelkedése stb. Ha leizzad a babád, sose vedd ki és öltöztesd át rögtön, várd meg, hogy száradjon meg, vigyázz, hogy ne takarózzon ki, és pont akkor nem fog megfázni. Ha leizzadva csupaszra vetkőzteted a nedves, lehűlt bőrrel, az tuti megfázás. Izzad, gyógyul, Szépen megszárad. Ez így jó, nyugi nem lett baj. Ilyenkor egyébként ha lázas, elég egy hosszú ujjú body, kis pamut nadrág, vékony takaró, ha lázas mindig kicsit véknyabban kell öltöztetni. Jobulást nektek, egy gyesen lévő egészségügyis.
2012. márc. 10. 22:48
 8/9 anonim ***** válasza:
bocsi: jobbulást+ egyéb hibák
2012. márc. 10. 22:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó tudni, hogy nem lehet együtt adni a cataflamot és a nurofent, nekem pedig ezt nem tiltották a dokik, sőt tudtak róla. Máskor nem adom együtt. Köszi.
2012. márc. 11. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!