Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves nem hajlandó egyedül...

5 éves nem hajlandó egyedül aludni?

Figyelt kérdés
A kislányom 5 éves, eddig szépen aludt egyedül, sötétben, de kb. 2 hónapja az éjszaka közepén bejött, hogy nem tud aludni, fél egyedül a sötétben. Nem látott semmi rémisztő mesét, filmet vagy ilyesmi. Egyedül amihez kötni tudom, az a dédije halála. Ez az eset előtti napon temettük el. Velünk aludt 2 napig, aztán úgy sikerült egyedül aludnia, hogy égett éjjel a kislámpája. Egy darabig így nem volt gond, de mostmár 4 napja megint csak velünk volt hajlandó aludni. Ma megpróbáltuk megint, hogy egyedül, de nem akart, a vége az lett, hogy most a saját szobájában, a saját ágyában alszik, de a férjemmel együtt. Mit csináljunk, hogy ne féljen egyedül aludni? Beszélgettünk már sokat, hogy semmi baj nem fog történni, de nem nagyon hat. A dédiről is beszélgettünk, de igazából nem tudom, hogy ez-e a probléma. Próbáltunk mesélni, mellette lenni, míg el nem alszik, de ha el is aludt így, néhány óra múlva felébredt és jött hozzánk.
2014. febr. 22. 23:36
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez lelki eredetű. Mikor az én kisfiam nem akart aludni egyedül, akkor én beraktam neki lefekvéskor egy mesét és azon bealudt és végig aludta az éjszakát. Próbáljátok ki hátha segít.
2014. febr. 22. 23:40
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Szüksége van arra a biztonságra, amit csak ti adhattok meg neki. Semmi baj nem történik, ha pár napig alszik vele valaki, vagy esetleg kettőtökkel alhat néhányszor.

Nekem 3 gyerekem van, hidd el, hogy a legjobbat teszed, ha krízishelyzetben megadod neki azt, amire szüksége van !

(10, 13, 16 éves gyerekek anyukája)

2014. febr. 22. 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:
miért lettem lepontozva ??? csak azért mert megírtam, hogy az én fiamnak hogy sikerült ennyi idősen elaludnia ?? Vagy egy két tahó ezzel szórakozik hogy lepontozza az embert ?
2014. febr. 22. 23:50
 4/7 lcs ***** válasza:
57%
vegyetek éjjeli fényt, illetve meg lehet próbálni ezt a kis cuki lámpát, még nekem felnőtt létemre is tök megnyugtato tud lenni :) [link]
2014. febr. 22. 23:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Próbáltunk már mesét nézni, illetve mi is meséltünk neki estimesét, de ha el is aludt, 2-3 óra múlva felkelt.

Éjjeli lámpája van, írtam is, hogy kislámpával aludt egy ideig, mostanában már azzal sem megy. Hasonlít a katicához, ez egy mosolygós csillag és kis csillagokat vetít a falára. Annyit csináltunk, hogy a sárga égőjét kicseréltük pirosra, mert a lányom azt mondta, a sárga túl világos.

Egyelőre hagyjuk, hogy velünk aludjon, de azért nem mehet ez így örökké, ezért kellene valamit kitalálni.

2014. febr. 23. 09:30
 6/7 lcs ***** válasza:
76%
lehet, hogy hülyeség, de azt hiszem az egyik anna peti könyvben volt, hogy csináltak egy anya meg egy apa babàt /venni is lehet :)/ , az tették be az ágyba a kislány mellé, hogy anya meg apa baba vigyáz rá :)
2014. febr. 23. 09:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Latom regi a kerdes de hatha....mi lett veletek? Nalunk is ez megy 2 honapjam egyik pillanatrolna masikra olyan lett a gyerek ejjel mint wgy kullancs, a wcre se mer egyedul kimenni, csak o nem 2-3 orankent kel hanem orankent :( 2 honapja nem alszunk
2018. szept. 8. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!