Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy visszafogjam...

Mit tegyek, hogy visszafogjam magam es ne keverjek le egy pofont 3 evesemnek? Allandoan ut-ver es ezt viccesnek talalja. Ha raszolok akar kedvesen akar erelyesebben, csinalja tovabb es rohog.

Figyelt kérdés
Komolyan faj, ahogy megut es elkezdi es folyamatosan ut. Azt mondja, ez vicces. Mar hetek ota tart ez nala. Egyszer mar racsaptam a kezere, persze akkor abbahagyta es sirt, de azota is ugyanugy. Lehet nekem kene dilidoki, mert neha mar felek vele jatszani. Szolok elore, ha megint utni fog, ott hagyom es jatszon egyedul, aztan persze sir, ha igy tortenik. Tebyleg nem tudom, fogom-e birni meg cernaval. Ugy ereztem, a durva dackorszakon mar tul vagyunk. Az se volt semmi, de ezt miert csinalja?
2014. febr. 22. 19:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy a 9-es válaszoló is nagyon jól írja, nem kell figyelmeztetgetni többször. Az, hogy téged megüt az semmilyen szinten nem tolerálható dolog, az egy után is azonnali büntetés jár. Nyilván más dolgokban ezt nem kell ilyen sarkosan csinálni, nálunk sincs büntiben ülés, mert első kérésre nem veszi le a cipőjét vagy megy fürödni stb, de amit te írtál az egészen más helyzet.
2014. febr. 22. 19:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Aki azt írta,hogy kapd el a kezét mielőtt az ütés célba ér, nagyon jó tanácsot adott, ezt nekem is mondták a nevelési tanácsadóban. Ilyenkor mivel nem ér célba az ütés egészen másképp dolgozza fel a gyerek a dolgot. Nem reklámozás céljával,de ajánlom a Ki az úr a háznál? című könyvet, a gyerekpszihológus ajánlotta. Nem hosszasan írnak benne a helyes nevelésről, hanem rengeteg szituációt és a megoldását írják le.
2014. febr. 22. 22:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Közel 3 évs ikreim vannak. Na, ennyire nem dúrvák, de azér vannak érdekes dolgaik. :(

Nálunk az jött be, hogy faképnél hagyom őket ha valami olyat csinálnak. Nem szólok érte mert annál érdekesebb nekik, azt hiszik játszunk. Ők csinálnak valamit én meg reagálok. Na nem!!!! Szerintem amikor először rádüt, fogd magad menj el mosogatni, vagy pakolászni, menj el WC-re, stb.Ne szidd le, ne foglalkozz vele egész egyszerűen hagyd ott. Majd egy kis idő múlva menj vissza és játszatok tovább. Egy idő után rájön, hogy téged ez az egész nem érdekel és keres más elfoglaltságot. Lehet hogy beletelik pár napba!

Nálunk csak ez a módszer vált be! Pedig én is kipróbáltam mindent!

2014. febr. 23. 08:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Előttem már megírták mit kéne tenni. Ha nagyon hisztizik és már te is ideges vagy , akkor pulcsi kabát (és ha van udvar) mehet ki ott majd lenyugszik. Nem azt mondom ,hogy ki kell zárni de pár perc hús levegőtől baja nem lesz.
2014. febr. 23. 10:37
 15/16 anonim válasza:
Ha nem tetszik a gyerek viselkedése, engedd az utcára, ha akar, és hadd menjen oda, ahová akar, mert ez legalább neked is és neki is jó! Nem kell itten gabizni!
2014. ápr. 28. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Egy biztos.Ne üsd, vagy rángasd. Megjegyzi. Engem rendszeresen mindenért megütöttek, ami tovább hergelt csak, ráadásul most ott tartok, hogy semleges vagyok a szüleimmel kapcsolatban,3 éve nem hallottam róluk, nem is érdekelnek.

Szerintem hatásosabb ha miután rászólsz és folytatja felkelsz, otthagyod, nem szólsz hozzá (persze nem órákig) ,és addig teszed a dolgod. Aztán majd zavarni fogja a helyzet, megmagyarázod neki, hogy ha verekszik az nem vezet jóra.

2014. jún. 18. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!