Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 11 éves gyereknek mennyi a...

11 éves gyereknek mennyi a reális heti zsebpénz?

Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 15:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%
11 évesnek szerintem még semennyi.
2014. febr. 22. 16:15
 12/25 A kérdező kommentje:

Itthonról viszi tízórait, reggelizik mielőtt elmegy. Suliban ebédel. Ruhát én veszek, még csokit is veszek neki a boltban.

iskolai költségeket is fizetem, szóval semmire nem kell(ene) költeniég

Heti 5000 rettentően sok.

2014. febr. 22. 16:18
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

hát ha még kaját is visz magával,és nm kell semmire sem költenie akkor tényleg elég 500 ft.

én ebbe a korban nem kaptam heti zsebpénzt-mert én is vittem a kaját,és nem kellett költenem semmire. karácsonykor meg egyéb ünnepekkor úgyis mindig kaptam több rokontól is-így abból is összejött egy szép összeg.

2014. febr. 22. 16:25
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Az okosok (értsd gyermekpszichológusok) szerint is KELL zsebpénz egy 11 évesnek.

Én a heti 1000 ft-ot gondolom reálisnak azok alapján, amiket írtál.

2014. febr. 22. 16:34
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
De nyilván van olyan dolog amit nem vennél meg neki, de ő szeretné, ebből gyűjthetne rá. Nyilván nem egyedül megy ruhát venni, de ha te elmész vele és tetszik neki valami, amire te nem költenél akkor abból megveheti magának.
2014. febr. 22. 16:37
 16/25 anonim ***** válasza:

14 vagyok, és havonta max 2000 forintot kapok, de ennyi, ha mindent megvesznek a szülők, mintnnálam is, akoor max heti 500, de szerintem a 0ft a legjobb döntés!

Pedig mi sem vagyunk szegények, de ha kell valami, vagy be kell vmit fizetni akkor kérek egy kis pénzt, mindig megkèrdik mire kell, aztán ennyi.

Szerintem nem kell neki, mert majd amikor annyi idős lesz mint én akkor már egyre többet akar kérni, 7,8,9 ezret, persze csak akkor, ha már most ennyit adsz neki.

Ha viszont adsz neki, akkor mondd meg, hogy ebből kell vennie a csokikáit, ha vaj telefonja ebből fizesse a számlát stb. Ha meg úgyis mindent ti vesztek, ami tök normális, akkor mondd mmeg hogy nincs zsebpénz, max ilyen 500 ft.

Remélem segítettem :)

2014. febr. 22. 16:44
 17/25 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Viszont olyan szempontból jó ha van egy kis pénze, mert akkor megtajulja beosztani! Használni, stb.

Viszont legyenek szabályok, nem adhat kölcsön, csak vészhelyzetben, vagy ne legyen tartozása pl. Büfében

2014. febr. 22. 16:48
 18/25 anonim ***** válasza:
Na, 16-17. jól hátba szúrtad a saját "elméleted". :)
2014. febr. 22. 16:48
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Vállalom a lepontozást! :-)

A gyerek nem/vagy csak nehezen tanul meg takarékoskodni, beosztani, ha nem adunk pénzt neki.

5 éves volt a kisfiam, amikor elkezdtük a zsebpénzt adását, heti 300 Ft-tal. Minden heti zsebpénzből KÖTELEZŐ félreraknia, még akkor is, ha csak 50-100 Ft, amihez egy évig nem nyúlhat. A többivel saját maga gazdálkodik, eldöntheti, hogy csokit vesz vagy játékra/könyvre gyűjt. Ügyesen eldöntötte már ekkor, hogy mennyit költ, érdemes volt megfontolni még egy csokit is. Ez a heti fix összeg évente 1x emelkedik hol 100, hol 200 Ft-tal (ez függ a mi bevételeinktől is, ha mi nem kapunk béremelést éppen, ő sem).

10 éves korára kb. 1000 Ft lesz a heti pénze, de mint mondtam, ebből mindig félre kell tennie. Már ügyesen csinálja, automatikusan adja vissza a félretenni szánt összeget. Néha gavallér, és mind visszaadja. :D Tudja, hogy a nagyobb dolgokra csak akkor lesz pénze, ha takarékoskodik.

2014. febr. 22. 17:15
 20/25 anonim ***** válasza:
64%

Én nemsokára 17 leszek, 1-2 hetente kapok 1000 forintot, de azt is csak a suliba, hogy vegyek a büfében kaját. Igazából szendvicset viszek itthonról, szóval a büfében csokit, jóreggeltet, kávét meg ilyesmiket szoktam venni, kb. 1,5 hét, mire elfogy az 1000 forint. Tehát lényegében nincs zsebpénzem, mivel ebből nem marad semmi. A szüleim vesznek nekem ruhákat, erre nem kell költenem. Ha lenne pénzem, biztos több ruhát vennék, de igazából jó, hogy nem, mert tuti elszórnám hülyeségekre, amiket életemben 1x veszek fel. Ha szeretnék valamit, mondjuk laptopot, azt megkapom karácsonyra, úgyhogy ilyenekre sem kell gyűjtenem. Apróbb dolgokat, mint pl. ma egy telefontokot, alapból is megvesznek, ha megkérem. Úgyhogy nekem nincs zsebpénzem, de nincs is rá szükségem. Valamennyit mindig kapok karácsonykor, de nem igen költöm el.

A bátyám 22 éves, 19 éves koráig ő sem kapott pénzt, max karácsonyra vagy esetleg a szülinapjára. Végülis a szüleinktől mindent megkapott ő is, ami kellett. Miután 19 évesen elköltözött Bp.-re tanulni, így már kap pénzt, havonta egy 20ast, de egyedül él, nem dolgozik, szóval szüksége is van rá, kaját venni stb.

Na a lényeg, hogy szerintem egy 11 évesnek, ha mindent megkap, nincs is szüksége zsebpénzre. Maximum egy 500ast adnék neki hetente, de még az is havi 2000, amit semmire nem költ.

Később azért már adnék neki egy kicsivel többet is, akkor már talán nagyobb szüksége van rá. Ha magamat nézem, azért jó lenne, ha lenne egy kicsivel több pénzem, mert vannak olyan dolgok, amiket azért megvennék, de anyuék nem tudhatják. Megoldom végülis, hogy azt az ezrest nem költöm el, megtartom mindig és nem kávét veszek belőle, de azért jó lenne némi zsebpénz.

2014. febr. 22. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!