Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, a gyerkőcnek húsvétra...

Anyukák, a gyerkőcnek húsvétra mit szoktatok venni? Édességet, játékot, vagy könyvet? Vagy is-is?

Figyelt kérdés

Ott kezdődik a sztori, hogy egyke gyerkőcöm karácsonyi, és a névnapja is decemberben van. Anyám szerint tök jó, 1 kosszal le lehet tudni. Na, én ezt nem így látom. ( bár a karácsonyi rohanásban csak 1 torta van szülinapra neki). 1 évesen szobahintát kapott húsvétra, tavaly szobacsúszdát, idén duplót+ sapientiono társast kap. ( a társast karácsonyra szerettem volna, de nem lehetett kapni, a duplo meg megmaradt karácsonyról. már nem akartam azt is becsomagolni neki).

Igen ám, de anyám ma megint kiakadt, hogy minek ennyi játék. Felesleges. Azért szeret nála lenni a gyerek, mert nincs annyi játék, stb...

Kb tőlünk, plusz 1 ismerőstől kap nagyobb értékben, 4-5 helyről kap kisebb értékben ajándékot.

Tényleg akkora szégyen az, hogy megpróbálok örömet szerezni a gyereknek? Nálunk nincs hatalmas rokonság, meg olyan nagyszülők, akik elhalmozzák az unokát... :(

De azért az, hogy sajnálja tőle, az már ciki....

2014. febr. 22. 00:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%
Én megértelek. Mondjuk ez a ti hibátok, hogy még a névnapja is akkor van a gyereknek, tudtátok kb mikor fog születni, hogy az karácsony körül lesz, olyan nevet kellett volna adni neki, ami tök máskor van,d e most már mindegy. A helyedben én is elhalmoznám kárpótlásul, mondom úgy hogy mi nem tartjuk a húsvétot.
2014. febr. 22. 02:47
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk is ünnep a húsvét, gyerekkoromban mi is kaptunk ajándékot a tesómmal. Mindig valami kinti/kertben használható dolgot kapnak: roller, hinta, homokozót építettünk, stb. Meg persze könyveket, kirakót igen, csokit nem. Nem elhalmozzuk őket, hanem értelmes játékokat kapnak. (Nekem is decemberi az egyik, egy hónappal előtte lévő névnappal. Amit mondjuk én nem érzek hibának. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet a gyerek születésnapját rendesen megünnepelni. Nekünk 4 napunk van karácsonyig, az a 4 nap kb róla szól.)

Nekem anyukád hozzáállása a fura. Egy nagyszülőnél szerintem egy gyereknek amúgy se az ottlévő játékok az érdekesek, hanem a másik közeg.

2014. febr. 22. 07:24
 13/15 zabmester ***** válasza:
75%
Mi sem szoktunk ilyenkor nagyobb ajándékot venni, csak édességet, meg esetleg kifestőt, egy-egy könyvet, de ennyi. Viszont nálatok azért kicsit más a helyzet, hiszen az összes többi ajándékozós ünnep decemberben van, év közben nem nagyon lenne más alkalom, amikor kap valamit. Nálunk szerencsésen jött ki, mert szülinapja ősszel van, névnapja tavasszal, szóval egyedül nyáron nincs semmi, amikor ajándékot kapna. És mivel nálunk azért nem nagyon szokás csak úgy, minden apropó nélkül játékot venni (mármint nagyobb dolgot), csak valamilyen ünnepre, így tényleg jó, hogy egy évben három, egymástól viszonylag távoli időpontban is van erre alkalom. De nálatok tényleg csak a december lenne, így nekem teljesen érthető, ha húsvétkor nagyobb ajándékot kap.
2014. febr. 22. 09:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyenkor édesség és valami kisebb ajándék,pl fiam kap kinder tojást és egy plüss mackót amit régóta kinézett,bár nekünk a névnap és s szülinap is közel van,idén pl a szülinap és a húsvét között 5 nap lesz.
2014. febr. 22. 18:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Én veszek ajándékot húsvétra is, mondjuk nem tízezrekért, de ha van rá pénz, és találok olyan értelmes játékot, amilyenünk még nincsa, akkor miért ne? Tavaly biciklit kapott, tavalyelőtt figyelemfejlesztő játékokat (fejlesztő pedagógusnál voltunk, ő ajánlotta). Idén még nem tudom, vannak ötleteim, de el kell osztanom, mit kap névnapjára (május vége) és mit húsvétra.

Anyukád nem értem, miért akad ki, hogy lehet ilyenek egyáltalán kiakadni. Nem tök mindegy neki, most őszintén?

2014. febr. 28. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!