Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 21 hónaposnál hogyan kezeljem...

21 hónaposnál hogyan kezeljem a hisztit?

Figyelt kérdés
21 hónapos a lányom. Pár napja óriási méreteket öltött nála a hiszti. Gyakorlatilag mindenért hisztizik, ha nem az van azonnal amit szeretne. Érdekes módon ez a hiszti főleg akkor megy, amikor az apja is velünk van. Egész nap ketten vagyunk, olyankor nagyon ügyes, bárhová elmehetek vele, de amint hárman vagyunk teljesen kifordul magából. Legtöbbször azért hisztizik, mert állandóan cipeltetni akarja magát az apjával, de olyan szinten, hogy a lakásban is úgy akar közlekedni, hogy az apja vegye fel. Ha nem veszi fel, iszonyat hiszti, a földön fetreng, csapkod, üvölt, és ez így megy akár negyed óráig is. Egyszerűen már nem tudjuk hogyan kezelni. Próbáltuk figyelem eltereléssel, nem figyeltünk rá, pelenkára kapott egyet, de semmi nem használ. Az apja már teljesen el van keseredve. Munka után minden idejét vele tölti, még csak arra sem foghatjuk, hogy nem foglalkozik vele.

2014. febr. 19. 12:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Először is, igyekezzetek nem elkeseredni, mert ez valamilyen szinten még nagyon sokáig így fog maradni. A 2 év körüli gyerekek szinte mind hisztisek, és nem pár napig, hanem hónapokig-évekig.

Nekem a két gyerekem közül a tiedhez hasonló korú kislányom a könnyebbik eset. Ha látom rajta, hogy hiszti közeleg, akkor leguggolok hozzá, megölelem, ő hozzám bújik, és ezzel általában sikerül csírájában elfojtani a tombolást. Nem mindig, de többségében. Vele, kicsi kora ellenére értelmesen is meg lehet beszélni a dolgokat.

A kisfiam jóval nehezebb eset volt, hozzá sajnos nem sikerült megtalálnunk a kulcsot. Az hamar kiderült, milyen helyzetek hozzák ki belőle a hisztit (túl sok inger, fáradtság), ezeket igyekeztünk kiküszöbölni, de így is rengeteg nehéz pillanatot (órát) okoztak az indulatkitörései. Ha már nagyon bepörgött, rendszerint beállítottam a langyos zuhany alá, attól abbahagyta, de ez csak tüneti kezelés volt.

Síró gyereket teljesen felesleges "megverni", attól nem fogja abbahagyni, pláne nem egy ilyen kicsi. Mondjuk én egyszer csaptam a lányom pelenkás fenekére, amikor dühében ütlegelt, erre megszeppent, és azóta nem csinálja, de a fiamnál erre is más módszert kellett találnom, mert nála nem jött be egyáltalán.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam, de remélem, lejött a "tanulság": hogy nincs mindenkire egységesen ráhúzható módszer. Kipróbálásra érdemes tippeket kaphatsz, de a tuti megoldásra neked kell rájönnöd. :)

2014. febr. 19. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!