21 hónaposnál hogyan kezeljem a hisztit?
Először is, igyekezzetek nem elkeseredni, mert ez valamilyen szinten még nagyon sokáig így fog maradni. A 2 év körüli gyerekek szinte mind hisztisek, és nem pár napig, hanem hónapokig-évekig.
Nekem a két gyerekem közül a tiedhez hasonló korú kislányom a könnyebbik eset. Ha látom rajta, hogy hiszti közeleg, akkor leguggolok hozzá, megölelem, ő hozzám bújik, és ezzel általában sikerül csírájában elfojtani a tombolást. Nem mindig, de többségében. Vele, kicsi kora ellenére értelmesen is meg lehet beszélni a dolgokat.
A kisfiam jóval nehezebb eset volt, hozzá sajnos nem sikerült megtalálnunk a kulcsot. Az hamar kiderült, milyen helyzetek hozzák ki belőle a hisztit (túl sok inger, fáradtság), ezeket igyekeztünk kiküszöbölni, de így is rengeteg nehéz pillanatot (órát) okoztak az indulatkitörései. Ha már nagyon bepörgött, rendszerint beállítottam a langyos zuhany alá, attól abbahagyta, de ez csak tüneti kezelés volt.
Síró gyereket teljesen felesleges "megverni", attól nem fogja abbahagyni, pláne nem egy ilyen kicsi. Mondjuk én egyszer csaptam a lányom pelenkás fenekére, amikor dühében ütlegelt, erre megszeppent, és azóta nem csinálja, de a fiamnál erre is más módszert kellett találnom, mert nála nem jött be egyáltalán.
Bocs, ha kicsit hosszú voltam, de remélem, lejött a "tanulság": hogy nincs mindenkire egységesen ráhúzható módszer. Kipróbálásra érdemes tippeket kaphatsz, de a tuti megoldásra neked kell rájönnöd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!