Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenhol ilyen gyors a...

Mindenhol ilyen gyors a bölcsis beszoktatás?

Figyelt kérdés
Tegnap egy órát együtt voltunk bennt, ma fél órát együtt, 50 percet egyedül (ebből 40-et sírt), holnap meg már egész délelőtt egyedül kell ottlegyen....
2014. febr. 11. 13:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is gyors volt. Első nap ott lehettem vele 1órát, másnap ott kellett hagynom 2órára, de a közelben maradjak hogy ha sírna ott legyek hamar. Harmad nap délelőtt egyedül, én maradjak a közelben. De nálunk nem volt gond, 5. napon már ott volt reggeltől estig, és nem sírt utánam. 23 hós volt ekkor.
2014. febr. 11. 13:34
 2/11 anonim ***** válasza:

Mi is most kezdjük a bölcsit, és nálunk 2 hét az átlag beszoktatás, első héten végig szülővel.

De nálunk tovább fog tartani, mert 2 hónapom van még, míg munkába kell állnom, így úgy beszéltük meg, hogy az első hetekben csak játszani megyünk be pár órára, utána szépen fokozatosan lesz majd nélkülem.

Szóval szerintem megegyezés kérdése, persze normális határok között...

Én kicsit erősnek tartanám, hogy ma gyakorlatilag csak 10 percet volt nyugodt állapotban egyedül hagyva, holnap pedig már legyen ott egész délelőtt...

Egyébként 2 hetet hallottam máshonnan is, hogy annyit tartanak minimum "egészségesnek". Mit mondtak, mennyi idő lesz a beszoktatás?

2014. febr. 11. 13:35
 3/11 anonim ***** válasza:

nálunk 2 hét alatt kell beszoktatni, de mi pont az ellenkezője voltunk, az első nap ott voltam vele, ekkor 1 órát lehettünk bent, alig akart eljönni, második nap amikor beszaladt játszani, akkor kiültettek a folyosóra, harmadik nap szintén, aztán mondták, hogy menjek el nyugodtan, telefonálnak, ha gond lenne

szóval nálunk hagynak 2 hetet, de a gyerek igényeihez igazodnak

2014. febr. 11. 13:36
 4/11 A kérdező kommentje:

Nálunk is két hetet mondtak, nem is értem hogy hova ez a sietség...

Holnap beszélek a gondozónénivel...

2014. febr. 11. 13:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Az atlag 2 het.

Amit te leirsz az ovodai beszoktatas egy 3 ev feletti gyereknel.

Egy 3 ev alatti gyereknek ez rettenetesen gyors. Vannak ahol beszokik, de en ezzel nem kiserleteznek.

Lanyom 3 het alatt szokott be teljesen, nalunk nagyon lassan csinaltak, de nagyon jol sikerült, mert nem sir és imad oda menni.

Elsö 3 napban minden nap 1 orat voltunk EGYÜTT. Majd 4-ik nap negyedorat voltam kint, ötödik nap felorat. majd jött a köv hetfö akkor megnint felorat voltam el, es ekkor a közvetlen gondozoja lebetegedett, igy hogy a masik ket gondozoval (akik addig voltak betegek es szabadsagon) is megismerkedjen igy megint 2 napot ott voltam vegig. Majd ket het utan penteken mentem el 2 orara. Köv heten pedig mar megbaratozott a többi csoport gondozoival stb... Igy 3-ik het vegere telejsen beszokott, mindenkivel megbaratkozott. Igy ha valaki lebetegszik is akkor egy masik csoport gondozoja is attudja vennia lanyomat.

Nem mondta el a bölcsöde, hogyan fog a beszoktatás folyni? Nekünk mar az elsö megbeszelesnel reszletesen elmondta a gondozoja, hogyan fog zajlani.

2014. febr. 11. 13:47
 6/11 köles válasza:
Pedagógus vagyok, és jókat írnak az előző válaszadók: két hét az teljesen reális, a 2 nap, az már nem, hacsak nem a gyermek küld el téged, hogy ő inkább a többi gyerekkel játszana. Ne hagyd magad, beszéld meg a gondozónőkkel, hogy ezt Te nem találod jónak. Azt úgyis érezni fogod a két hét alatt, ha már nincs rád szüksége a gyermekednek. Egyébként valószínűleg azért küldenek, mert úgy nehezebb dolgozni sokaknak, ha valaki (felnőtt) folyamatosan kontrollálja azt, amit csinálnak, de ezzel nem kell foglalkozni, a lényeg a gyermeked és Te.
2014. febr. 11. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk 1 hetes volt, 1. napot együtt voltunk bent a 2. nap 1 órát együtt utána Ő 2 órát egyedül,én kint vártam, 3. nap már nem mentem be vele,de még kint vártam 8-11ig egyedül volt bent, 4. nap ott is ebédelt akkor már visszamentem érte, 5. nap ott is aludt.Az én fiam nem sírt egyátalán az első alkalommal olyan 10 per alatt felszabadult utána már nem volt probléma egyátalán később sem,mondjuk Ő ilyen,talpraesett,és gyorsan alkalmazkodik,azon kívül én sem görcsöltem rá,és Ő is érezte,hogy én bízom a bölcsiben és a gondozónőkben így Ő is bízott,és nagyon imádta a bölcsit 1,5 évig járt oda.
2014. febr. 11. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ne hagyd magad, két hét a minimum beszoktatási idő - ami jár, az jár!
2014. febr. 11. 14:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, most látom, egy távoli kolléga ("köles") ugyanazt írta, mint én, de sebaj, h ismételtem őt; ha már ketten mondjuk szakmabeliek, talán megerősítve érzed. Örülök a többiek beírásának is, van, aki rajtunk kívül emellett érvel szintén.

Egyébként meg jogod van a két héthez, ez önmagáért beszél.

2014. febr. 11. 14:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is két hetes, viszont az első héten szerdán már fél órára ki kell jönnünk. Aztán csütörtökön másfél órára, pénteken reggel után el kell jönni, és csak ebédre visszamenni. Következő héten már a gondozónőkkel eszik és megmutatják az ágyat, de azt a hetet még kell adni,hogy nem biztos,hogy egyből bepattan és alszik két órát!
2014. febr. 12. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!