Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 35 hos. Gyereked ismeri a...

35 hos. Gyereked ismeri a színeket?

Figyelt kérdés
Az enyém nem ismeri fel a szineket,hiàba mondom el neki hogy pl.ez a kék fél perc mulva ràvàgja hogy fekete. Ha kérdem töle hogy milyen színt làt sose felel jól pedig szerintem így lassan 3 évesen egy bizonyos szinten màr kellene.Màr az is megfordult a fejemben lehet hogy színvak.Amugy nagyon okos kisfiu 9 hósan mondta ki az elsö szavàt (kocka) 22 hósan màr tudta az abc-t,most màr magyarul 20-ig szàmol,angolul 10-ig.Nem értem hogy a színek miért nem mennek.Mit tanàcsoltok?

2014. febr. 5. 18:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

5 évesen jól néznénk ki, ha a színeket kéne felismerni!

Az intelligenciaszintben is a 3 éves próbáknál van a színek egyeztetése, valamint 1-2 szín megnevezése.

2014. febr. 5. 19:37
 12/19 anonim ***** válasza:

5 évesen nem csak a színeket kell felismerni. De akkorra várható el ez a képesség. A gyereknek nem kell mérni az intelligencia -szintjét, feltéve ha nagyon indokolt.

Nyugodj meg kérdező, lehet, hogy pár hónapon belül felismeri a színeket, de az is megtörténhet, hogy 1 év múlva meglepetésszerűen nem csak az alapszíneket kezdi el neked mondani. Most még nem érdekli. Lehet vele játszani, megkülönböztetni a kockákat,de nem kell megijedni, mert nem megy még nekik a színek megkülönböztetése. Őt a számok érdeklik , majd változik.

2014. febr. 5. 20:33
 13/19 anonim ***** válasza:

35hósan tudták a fiaim a színeket igen.

Az abc-t is.

2014. febr. 5. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:

enyém 2 évesen ismerte az alap színeket, ezt egyébként 3 éves korig kell tudni, utána szemészet mert lehet színtévesztő. 3 éves státuszon egyébként mutatott neki olyan képeket a védőnő amin a színekkel úgy játszottak, hogy egy állatot lehetett látni benne de csak az aki nem téveszti a színeket.

3 évesen már nagyon sok színt különböztetett meg, meg ugye világos/sötét/halvány, stb...

egyébként most, hogy írtad a hónapot... kiszámoltam és a fiam pont ebben a percben 50 hónapos! :D

2014. febr. 5. 21:32
 15/19 anonim ***** válasza:
Ismeri a színeket. Rózsaszínt, lilát, alapszíneket. Most három éves, de már 2,5 évesen (ja, bocsi 30 hosan) is ment neki.
2014. febr. 5. 21:43
 16/19 anonim ***** válasza:
igen felismeri 3,5 lányom is sárgát,pirosat,kéket,fehéret,feketét.
2014. febr. 6. 17:15
 17/19 anonim ***** válasza:
2,5 évesen ismerte a kislányom az összes színt, beleértve barna, bordó, naracssárga stb. Ő ebben jó volt, de nem ez az átlag. Viszont a beszéde nehezen érthető volt - ki ebben van előbbre, ki abban.
2014. febr. 7. 09:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Az abc-t minek megtanítani egy (mondjuk így) háromévesnek? Hiszen nem tudja a szavakat hangokra bontani, akor meg minek ismerné az ábécét? El tudja mondani, mint egy mondókát, azt értem, de nem tudoja, mire való, sőt, azt sem tudja, mi a hang és mi a betű, hogy a szavak hangokból, leírva betűkből állnak, vagy ha egy betűt kicserélünk egy szóban, lehet, egész mást jelent stb... Megtaníthatod neki a szorzótáblát is, ugyanilyen mechanikusan, nem lesz vele közelebb a számoláshoz.
2014. febr. 7. 09:14
 19/19 anonim ***** válasza:
59%
Ugyanezt kérdeztem én is, erre törölték a kérdésemet!!! Pedig nem hülyeség miatt kérdeztem!
2014. febr. 7. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!