Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam lassan 3 éves lesz és...

Kisfiam lassan 3 éves lesz és még nem beszél?

Figyelt kérdés
Mármint folyamatosan nem. Halandzsázik az ő kis nyelvén, amiben vannak szépen érthető szavak is, de még nem mond egész mondatokat úgy, hogy minden szót kimondana. Voltunk orvosnál, aki javasolta, hogy sokat beszéljünk, amit meg is teszünk. Rengeteget kommunikálunk vele, délutáni és esti elalvás előtt is min. 4 Boribon könyvet elolvasunk neki, de mégsem. Gyönyörűen ért mindent, tudja a kis testrészeit, minden cicánknak mondja a maga kis verziójában a nevét, kértem az orvosnál, hogy nyissa ki a száját és dugja ki a nyelvét, és rögtön meg is csinálta. Tehát én azt látom rajta, hogy mindent megért, nagyon érdeklődő, de mintha lusta lenne beszélni - itt a lustát nem rossz vagy elítélőként értem. Próbálom segíteni, nagyon sokat foglalkozunk vele, de nem akarok erőszakos sem lenni, nehogy rosszul süljön el...volt valamelyikőtök hasonló cipóben?
2014. jan. 31. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Közösségbe jár? Lehet az a gond hogy mindent megértetek amit mond így nem strapálja magát.
2014. jan. 31. 19:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán, én is gondoltam erre...hamarosan költözni fogunk, ott több hasonló korú kisgyerek lesz. Amúgy barátkozós nagyon, csak nem akarom, hogy kinézzék amiért még nem beszél. Sokan idősebbnek tippelik, mint a kora, mert nagyon magas fiúcska, mindig mondom, hogy mi egy kicsit később fogunk a beszédben indulni, de vannak nagyon elítélően viselkedő emberek....azt mondta a védőnőnk, hogy a fiúk amúgy is később kezdenek beszélni, meg hogy van aki 3 éves kor után egyszer csak elkezdi mondani a magáét :) reménykedem.
2014. jan. 31. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem 2 éves a fiam. Szerdán volt fent a védőnénink,aki azt tanácsolta,hogy vigyük el állapotfelmérésre,mert 5 szónál nem mond többet és nem is beszél. 1 hónap múlva lesz csak időpontunk. Beszélünk hozzá,énekelünk,mesélünk semmi. Érti amit mondunk,tudja mire gondolunk,de beszélni lustácska. Még egyébként mondta,hogy ha van olyan,hogy a családban bárki később indult be a beszédben,akkor előfordulhat nála is. Vagy ha a mozgásban megkésett,esetleg felcserélte a kúszás,mászást vagy éppen kimaradt valamelyik. Tegnap pont a dédszülőknél volt a fiam,amikor érte mentem nagyon nagyon hangosan magyarázott az ő kicsi nyelvén. Ma reggel felkelt,épp indultunk a boltba és közölte,hogy kuta (kutya),kekszet evett és mondta,hogy kesz. Haza fele meg be nem állt a szája és mondta,h tutu (tütü,autó) meg hogy ótóóó (autó). Délutáni alvás óta megint nem beszél :) Ha van lehetőség akkor vidd olyan helyre,ahol ott tudod hagyni 1-2 órára és utána Te is csodát látsz,én szerintem :) Én már várom,hogy megint a dédiéknél "landoljon" mert neki is jót tesz és még nekem is :)
2014. jan. 31. 19:17
 4/9 anonim ***** válasza:
2-es vagyok,nekünk még azt mondta a védőnő,hogy lehet hogy ma nem beszél,lehet 2 nappal később pedig mondatokban fog beszélni.
2014. jan. 31. 19:18
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Megfogadom a tanácsaitokat! :)
2014. jan. 31. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Mikortól megy oviba?

Kislányom 3,5 éves, szeptember óta ovis. Későn kezdett beszélni, 3 évesen csak szavakat mondott. Mindent megértett és megértette magát. Novemberben felmérte a logopédus és 2 hetente elviszi fejlesztésre. Könyvet kellett venni abból "tanul". Nagyon sokat fejlődött, mondatokba beszél.

Vidd el logopédushoz, ártani nem árt, vagy megnyugtat, vagy fejleszt. Engem sajna lebeszéltek, mondván majd beindul. Hát nem, kell a logopédus.

Ha gondolod, írj privit!

2014. jan. 31. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:

rengeteg oka lehet. a kérdésedből én nem értem igazán, hogy mi a gond.

saját szavakat alkot és következetesen azt használja? (ez egyébként nem jó)

vagy mond szavakat, a rendes jelentésekkel, de nem alkot belőle mondatot?

vagy hablatyol csak és abból kihallassz értelmes szavakat amik nem biztosak, hogy valóban az?

tudok tanácsot adni, de írd meg légyszi, hogy pontosan mi is van :)

2014. jan. 31. 19:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Anno ocsem volt ilyen. 4 eves koraig nem volt hajlando ertelmes szavakatkimondani. Mindent ertett o is, csinalta is amit mondtak neki, de egyszeruen a sajat kis halandzsa nyelven dumalt. Aztan egyik naprol a masikra elkezdett folyekonyan beszelni. Sehova nem vittek kulon kivartak. H ez jo otlet-e azt nem tudom. Msra mar 20 eves ocsem es tud beszelni azota is. O is anyumek szerint csak lusta volt megszolalni. De h miert azt passzolom. Tanacsot nem nagyon tudok adni sajna csak gondoltam leirom h nalunk is volt ilyen. :-)
2014. febr. 1. 09:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Mond értelmes szavakat, de a mondat többi része halandzsa...az értelmeset úgy értem, mindenki által érthető. Mindenképp el fogom vinni logopédushoz, a biztonság kedvéért. Köszönöm a vàlaszaitokat!
2014. febr. 1. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!