Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak a tv előtt hajlandó enni...

Csak a tv előtt hajlandó enni a másfél évesem?

Figyelt kérdés

Sosem volt jó evő gyerek, eleinte az etetőszékben megmaradt, evés közben könyvet nézegetett, egy ideig próbálkozott az önálló evéssel de megunta azt is. 3 hete kezdődött, hogy miután semmit nem akart enni én hülye bevittem a szobába, nézte a tv-t és így mindent megevett, azóta a helyzet változatlan, csak ott hajlandó enni.

Tudom, hogy nagyon elrontottam, ne essetek nekem, így is mérges vagyok magamra!

Hogyan csábítsam vissza az etetőszékbe? Ne adjak neki enni ha ott nem eszik? Így is vékonyka, ezt szeretném elkerülni.

Minden tanácsot köszönök!

2014. jan. 27. 12:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%
Eves kozben nem kell a gyereket szorakoztatni. En biztos nem adnek neki enni, csak a konyhaban, az asztalnal. Ha ehes, eszik Ha nem ehes, nem eszik. Ha hisztizik, majd abba hagya
2014. jan. 27. 12:53
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Két választásod van. Vagy felvállalod, hogy a tévé előt eszik, hogy jobb súlyban legyen, vagy szimplán nem kapcsolod be a tévét és majd eszik, ha éhes lesz. Kábé ennyi, döntés kérdése az egész. Amúgy ennyire azért nem kellene szégyellned magad, hisz azért ültetted kajával tévé elé, mert túl vékonynak találod, nem azért, hogy ne kelljen foglalkozni vele. És a célodat végül is el is érted. Én nem találom ezt végzetes hibának, bár az én gyerekem nem rossz evő, de el tudom kézelni, mennyi stressz és agoodalom jár egy nemevő gyerekkel. Úgyhogy a kompromisszumok bizonyos szinten megengedhetőek.

Majd oviban úgyis eszik a többiekkel. Kénytelen lesz.

2014. jan. 27. 12:54
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 2. válaszoló, külön köszönöm, hogy megértesz, sajnos nagyon megkeseríti a mindennapokat az etetés. Sokszor úgy érzem, hogy nekem vannak túl nagy elvárásaim, szeretném ha annyit enne ami a korának megfelelően javasolt.

Nagyon félek, hogy emiatt nem fog megtanulni villával, kanállal önállóan enni, persze nem tervezem, hogy továbbra is így etetem, de nem könnyű eset.

2014. jan. 27. 12:59
 4/19 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg azt mondani neki, hogy ha megeszi az ebédet, bekapcsolod a tévét. Az én 2 és fél évesemnél ez bejött, másfél évesnél nem biztos.
2014. jan. 27. 13:12
 5/19 anonim ***** válasza:
Hát nincs mit. Az én lányom is pont ebben a korban lett nagyon válogatós, előtte evett gyönyörűen. És mindig úgy éreztem, biztos rosszul főzök, mert nagymamánál vagy bárhol máshol minden ízlett neki. Most már ovis és elkezdtek a régebben feketelistázott ételek visszakerülni a repertoárba. Nem kövér és nem is sovány. Az édességet bezzeg enné vég nélkül. Biztos, hogy minden gyerek más, de szerintem ebben a korban nagyon sokan éhségsztrájkolni kezdenek. Majd megszokod :)
2014. jan. 27. 13:14
 6/19 anonim ***** válasza:
67%
Ha a tv előtt eszik csak, akkor egyen ott, nincs ezzel gond! Az enyém is ott szokott enni, habár esténként vacsira kiülünk a konyhába, ott is eszik, de nekem nincs bajom a tv előtt evéssel. Az enyém nem szereti az etetőszéket, sőt sokszor csak mászkálás, játék közben hajlandó enni (másfél éves), és válogatós is. Párszor elvittem fizetős napközibe néhány órára (hogy legyen gyerekek között is egy kicsit), ott mindent önállóan megeszik, ülve, a többiekkel. Oviban, bölcsiben általában ügyesen esznek, alszanak, úgy ahogy a többiektől látják.
2014. jan. 27. 13:17
 7/19 anonim ***** válasza:
66%
Én is a tv előtt etetem, mindkettőnk nyugalmának érdekében! :)
2014. jan. 27. 13:24
 8/19 anonim ***** válasza:
66%
az én gyerekem is ott szeret enni ,csak akor eszik kint az asztalnál ha más is eszik ott .
2014. jan. 27. 13:39
 9/19 anonim ***** válasza:
12%
Na, aztan majd csodalkoztok, amikor a bolcsiben meg az oviban panaszkodnak a gyerekre....
2014. jan. 27. 13:41
 10/19 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ilyen.Pont ahogy mondod,sosem evett jól,vékonyka is,de ha szórakoztatva van nagyobb adagokat eszik.2 évesen kezdett a gép előtt enni,csak a Sam tűzoltót nézte sorban több részt.Én meg örültem, hogy eszik végre.Most lett 3 éves, fokozatosan eljutottunk odáig,hogy vacsoránál és hétvégén, amikor együtt a család, akkor asztalnál eszik velünk,önállóan, rendesen.Hétköznap pedig Tv előtt ebédel.Szeptemberben ovis lesz még egy kicsit kényeztetem,hiszen tudom,hogy tud önállóan is ha akar.Kialakul Nálatok is,szerintem egyelőre hagyd rá ha vékonyka,meg amúgy is kicsi még.
2014. jan. 27. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!