Normális, hogy kisgyerek a szüleinek a szájára ad puszit, ha igen, mennyi idős korig?
Szia.
Ez családonként változik.Pl.a férjemék 3-an vannak testvérek.Fiúk.Ök mindhárman a mai napig ha találkoznak a szájukra adnak puszit.Csak a testvérek.Elözször nekem is furcsa volt,de ritkán is találkoznak,mert mi 1000km-re lakunk.Én a lányomnak csak az arcát puszilom.
Attól függ,hogy ki hogyan szokja meg...
Sziasztok!Nekem az elvált párom a gyerkeinek adja oda mostanában, de a picik kezdték úgy, mert valamiért az anyjukkal úgy csinálják... De korábban eddig szerintem nem így volt, mondtam a páromnak, hogy engem zavar. A szájra puszit szerintem szeretőnek adunk, gyereknek/szülőnek arcra, de ő azt mondta, ő mért lenne kevesebb mint az anyjuk... ő most ugye az elhanyagolt apa, én meg mint az ő párja nézem e dolgot és zavar.
Közös gyerekünk még nincs, de én úgy érzem gyeremnek nem adnám oda, apámnak sem akartam soha.
De olyan hallottam, hogy a gyerek oda akarja adni egy bizonyos korban, mert a felnőttektől ezt láthatja, de ahogy alkul majd ki a nemi tudat benne, úgy elmúlik.
Szeritetek? Még tapasztalat, vélemény?
Szerintem bizonyos korig normális dolog. Bár tíz éves korban már nem hiszem. Amikor a fiam pici volt én is adtam a szájára puszit, de ez lassan ahogy nőt elmaradt. Most 9 éves és nem adunk egymásnak puszit a szánkra. A lányom még csak 3 éves és ő igen is ad és kap is a szájára puszit de csak velem ilyen.
Majd ő is leszokik róla egyszer hísz ez csak puszi.
Sok más külföldi kultúrában a száj puszival különböztetik meg a hovatartozást. Családon belül ez jobban elterjedt, mint barátok között. A szájpuszi a szorosabb összetartozást jelképezi.
Azt hiszem, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy támogatja, vagy ellenzi ezt a szokást.
A kislányom olykor kezet csókol, vagy a vállamat is megpuszilja. Sosem kértem tőle ilyet. Neki ez esik jól. Csak velem teszi, az apjával, nagyszüleivel sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!