3 évesen..
napközben pohárból ivott de a reggeli esti tejcsihez még kellett neki az üveg,azon megnyugodott!
3 éves volt, akkor került óvodába. Nem vitte el neki sem a Mikulás sem pedig más, hanem csak annyit mondtunk neki, hogy ő már nagylány és igyon pohárból. Nem volt hiszti, mivel egyébként is sokat ivott pohárból. Azóta már 5 éves és vannak olyan esték kb. havonta kétszer, amikor abból szeretne teát inni. Nem látok ebben semmi kivetnivalót, hiszen szépek a fogai és 98%-ban pohárból iszik.
A cumit se vettük el tőle, még 3 éves se volt amikor közölte, hogy ő már nagylány, ezért nem kell neki a cumi. A szobatisztaság ugyanez volt. Megkérdeztem tőle 2,5 évesen, hogy szeretné-e kipróbálni a bilit, ő azt mondta hogy nem, fél év múlva pedig ő vette elő és nem volt hajlandó többé pelenkát felvenni. Sokszor olvasom főleg ezen az oldalon, hogy mennyit küszködnek a szülők a bilire szoktatással meg a cumiról való leszoktatással már 1-2 évesen, pedig csak meg kéne várniuk, amíg megérik rá a gyerek. Ez lehet 2-3 vagy akár 4 év is. A szakirodalom még ezt a kort is normálisnak tekinti. Egyébként pedig én még egy pelenkás és cumizó gyereket sem láttam az iskolában, sőt a felnőttek között sem. Sok szülő ebből is versenyt csinál.
Lányomnál nem használtuk, fiam most 19 hónapso, még nem merült fel bennem, hogy le kellene tanni, reggel és este issza tápot ebből, egyébként pohárból, csőrösből, szívószálasból iszik.
Unokaöcsém 5 éves de még cumisüvegezik bőven, azért ez túlzás már sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!