Ha elveszem a teát és a cumisüveget a 2 éves fiamtól és pohárból iszik, akkor megállítható a fogszuvasodása?
Szia!
2 évesen már elég nagy ahhoz, hogy pohárból igyon!
A cumisüveg is okozhat fogszuvasodást, ha sokáig szívja az édes löttyöt belőle. Amúgy tea helyett adj neki vizet, tejet, ihat teát is csak ne mindig azt igyon, mert az is színezi a fogakat, a cukor pedig tönkreteszi!
Ha naponta 2x mosod a fogait az már jó! Ha már barnás elszíneződés van a fogain szerintem nem visszafordítható, de vidd el fogorvoshoz ő ellát tanácsokkal!
Sajnos mi is így jártunk, pedig ő nem teázott cumisüvegből, viszont naponta tízszer cicizett másfél évesen is még. Én is nagyon elkeseredtem és hibáztattam magamat. Azt tanácsolom, hogy vidd el mielőbb gyermekfogászatra. Mi hat hetente járunk ecsetelésre már egy éve. Utoljára le is lakkozta neki. Megállt a romlás nálunk, igaz, amikor én észrvettem, még nem volt barna neki, csak felázott a fogzománc, tehát matt fehér foltos volt. Nagyrészt visszaépült mostanra. Én azóta xilittel édesítek, ha muszáj, és naponta háromszor fogat mosunk alaposan, pedig nem szereti. Elmex gyerekfogkrémet használok, puha sörtéjű fogkefét (Oral B vagy Aquafresh), amit havonta lecserélek. Inni csak vizet kap napközben, este kakaót (utána fogmosás).
A doktornőnk azt mondja, hogy picit javult a helyzet mostanra, és ha rendszeresen járunk, megelőzhető a súlyos szuvasodás, vannak még dolgok, amit csinálni lehet, ha mégis romlana (barázdazárás pl.). De remélem, nem fog, és kihúzzuk a fogváltásig. De nagyon kell figyelni, az biztos. Vannak romlékonyabb fogú gyerekek. Akik most kioktatnak téged sem biztos, hogy gondosabbak voltak nálad.
Ne keseredj el, érdemes küzdeni!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!