Mikortól hagytátok el a cumisüveget a reggeli és esti tej, kakaó esetében? Egyáltalán meddig volt esti kakaó, és mikortól volt már csak szilárd vacsora?
Fiamnak nagyon sokáig nem vettem el a cumisüveget a kakaóhoz, mert abból legalább megitta, amúgy alig ivott egész nap... És így legalább volt biztos fél liter, ami tejes cucc formájában belement. De amúgy már 1 éves kortól volt rendes vacsora, a tej a lefekvés előtti plusz volt.
Kb 4 éves volt, amikor magától közölte, hogy a kakaót is pohárból kéri. Viszont pár hónap után leszokott a kakaóról, vagyis semmilyen tejet nem iszik már :(
A reggeli cumisüveges tejet kb. 20 hónaposan hagytuk el, az estit jó két és fél évesen.
Reggel-este bögréből iszik tejet vagy tejeskávét a fiam.
Persze a szilárd kaja mellé gondoltam én is, csak az esti tejcsi az vacsi után van még közvetlenül fekvés előtt az ágyban, persze utána fogmosás még...
De reggel már úgyis kér mellé egyből valami szilárdat, így arra gondoltam, hogy ott már elhagyható lenne a cumisüveg, bár tartok tőle, hogy ha a szilárd kaját kapja meg először, amellé már nem issza meg a tejet, mert a komolyabb kajákat már jobban szereti. Így mindig még reggel az ágyban kezdi meg a kakaót, és így nagyrészt le is megy...
Erőltetni semmiképp nem fogom :)
Ma reggel egyébként megpróbáltam hátha pohárból megissza, de 2 kortyot ivott, aztán a többit csak cumisüvegből, úgyhogy hagyom is. Bár szerintem szívószállal meginná, azt még lehet kipróbálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!