Mit tennél ha az elsős gyerekeddel ezt csinálták volna?
Mentem a suliba a fiamért, az udvaron kell várni. Jött ki az osztály, de a fiam sehol sem volt. Gondoltam biztos még öltözik vagy WC-n van, vártam türelmesen. Majd a kis barátjának az anyukája felhív, hogy "ellopta" a fiamat, itt vannak a házunk előtt.
Azt hittem eldobom az agyamat! Először is, hogy gondolta, hogy fogja és elviszi. Tegyük fel, hogy jót akart, de nekem pont lett volna suli után egy pár dolgom, amit vele együtt intéztem volna.
Vélemény?
Anyukával szépen, higgadtan elbeszélgetnék, mert ez nem módszer. Ha el akarja "lopni" a gyereketem, ELŐRE kell felhívnia és vagy igent mondok vagy nemet. Mondjuk nehéz lenne higgadtnak maradnom, mert remegnék az idegtől.
De: az iskola hogy adhatta oda egy másik szülőnek a te gyerekedet?!?!?! Milyen alapon, ki jogosította fel őket erre?
Tanítsd meg a fiadnak, hogy SENKIVEL nem mehet el, ha tudja, hogy te mész érte. Ki tudja, legközelebb ki és milyen szándékkal akarja elvinni.
És beszélj az iskolaigazgatóval is, nem adhatják oda másnak a gyereket.
Mi az ötéves nevelt lányommal megbeszéltünk egy "jelszót".
Ha bármikor bárki el akarja vinni, akár olyan indokkal, hogy én beteg vagyok és látni szeretném, vagy hogy én küldtem az illetőt magam helyett, akkor a kiscsaj megkérdezi, hogy mi a jelszó, és ha az illető nem tudja, akkor nem megy el vele, hanem szól az óvónéninek / dadusnak / boltosnéninek, akárki ismerős felnőttnek és segítséget kér tőle. :)
Már sokszor gyakoroltuk ezt, és a lányom még a nagymamájával sem megy sehová, ha a nagyi nem mondja neki a jelszót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!