Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet segíteni annak a...

Hogyan lehet segíteni annak a kisgyereknek, aki a torna során nem érti, mi a feladat?

Figyelt kérdés

4 éves fiam szeptemberben kezdte az óvodát, akkor szóltak az óvónők, hogy szinte semmilyen feladatot nem tud megcsinálni a tornaórán, vizsgáltassam ki. Neurológián azt mondták, semmi problémája nincs, de az én lelkem megnyugtatására gyógytornára küldték. Akkor már én is láttam, hogy tényleg nem tudja végrehajtani a gyakorlatokat ott. Az egyensúlyozásban viszont nagyon ügyes volt. De amikor pl. azt mondták neki, hogy egyszer összezárt lábbal, egyszer terpeszben ugorjon, összevissza ugrált. Itthon viszont én "katonásan" mondtam neki "nyit-zár", beállítottam a lábait, csináltam vele, így sok gyakorlás után ment neki. A baj, hogy itthon már nem akar gyakorolni, nem is akarom, hogy elvesszen az öröme, sok kudarc érje, mert egyébként nagyon szereti az ovis tornát.

Van valakinek ötlete?

2014. jan. 22. 09:00
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Erre jutottam eddig: csináltam kis kártyákat a gyakorlatok nevével és rajzokkal, ezek közül húzhat, hogy melyiket csinálja meg. Vágok ki papírból tenyér- és lábnyomokat, azokat úgy rakom majd le, hogy lássa, hogyan kell állni a lábának, kezének. A fittkid.hu oldalról nagyon jó ötleteket szedtem, ezeket is beleveszem. Ja, és ki nem ejtem többé, hogy gyere tornázni :)

2014. jan. 22. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!