Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet segíteni annak a...

Hogyan lehet segíteni annak a kisgyereknek, aki a torna során nem érti, mi a feladat?

Figyelt kérdés

4 éves fiam szeptemberben kezdte az óvodát, akkor szóltak az óvónők, hogy szinte semmilyen feladatot nem tud megcsinálni a tornaórán, vizsgáltassam ki. Neurológián azt mondták, semmi problémája nincs, de az én lelkem megnyugtatására gyógytornára küldték. Akkor már én is láttam, hogy tényleg nem tudja végrehajtani a gyakorlatokat ott. Az egyensúlyozásban viszont nagyon ügyes volt. De amikor pl. azt mondták neki, hogy egyszer összezárt lábbal, egyszer terpeszben ugorjon, összevissza ugrált. Itthon viszont én "katonásan" mondtam neki "nyit-zár", beállítottam a lábait, csináltam vele, így sok gyakorlás után ment neki. A baj, hogy itthon már nem akar gyakorolni, nem is akarom, hogy elvesszen az öröme, sok kudarc érje, mert egyébként nagyon szereti az ovis tornát.

Van valakinek ötlete?

2014. jan. 22. 09:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Pontosan mit nem tud átvinni gyakorlatba?

Erre a nyit-záras ugrálásra pl. nagyon jó az ugróiskola (a krétával betonra felrajzolt).

Az én lányom pl. nem tudta a hátát homorítani és domborítani, hiába mutattam hogyan kell, aztán megpróbáltattam vele tükör előtt, mindjárt ráérzett. Egy tükör egyébként is sokat segíthet bármilyen feladatnál.

Én beíratnám valami sportra, ahol az edző kicsit többet foglalkozna vele mint a tornatanár.

2014. jan. 22. 09:08
 2/11 anonim ***** válasza:
dispraxiára vizsgáltasd ki a gyereket. (pszichológus, pszichiátra)
2014. jan. 22. 09:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Fú nem tudom, lehet, hogy én rosszul értelmezem, amit leírtál, de szerintem nagyon nehéz egy mozgásos feladatsort simán szöveges magyarázat alapján végrehajtani.... Ezeket még felnőtteknek is MEGMUTATJÁK és utánzással hajtatják végre, nem elmondás alapján!!!!
2014. jan. 22. 09:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Nekem is az ugróiskola jutott eszembe, de a lakásban szigetelőszalagból ragasztva :)

Ilyeneket például: egyensúlyozni kell egy párnán ( nem tudom, mi a neve) és közben egy rúdra váltott kézzel karikákat felfűzni. Ezt nem váltott kézzel csinálja, mintha elfelejtené, hogy egyszer egyik, aztán másik kézzel kell.

Főleg ilyen összetett feladatok, hogy elkapni a labdát, leguggolni, felállni, aztán visszadobni.

2014. jan. 22. 09:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Ewlőző vagyok, mi voltunk mozgásvizsgálaton a kislányommal olyan 3 éves kor körül, logopédiai probléma miatt. Kb egy órás, elég összetett vizsgálat volt, és ez most csak a mozgásos részre vonatkozik. De ennyire összetett dolgokat nem kellett csinálni, hogy fél lábon állva váltott kézzel karikákat felfűzni egy rúdra.... Ez nagyon nehéz! Végül is megmutattát a feladatot vagy csak elmondták?
2014. jan. 22. 09:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Pont ez a baj, hogy pl. sarokemelés futás közben, annyit mond a gyógytornász, hogy nézd, én hogy csinálom, de abból nem érti. Nem akartam beleszólni, de szívem szerint mondtam volna neki, hogy futás közben próbálja a sarkát a fenekéhez húzni, vagy térdemeléskor odatettem volna tenyerem, hogy próbálja elérni a térdével.
2014. jan. 22. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljesen belefér ilyen pici korban, pont így segítettem volna én is, ahogy leírod.
2014. jan. 22. 09:46
 8/11 anonim ***** válasza:

ha az a gond, hogy nem érti a szavakat akkor jól csinálod, otthon meg kell neki mutatni. nem kell gyakorolni, csak kerüljön szóba vagy ő üljön te meg csináld.

azért sok szó van ami 4 év alatt nem került elő, ez a torna elég speciális, most megtanulja ezeket a kifejezéseket.

gond szerintem akkor van ha az élet más területén se ért dolgokat.

enyémmel voltunk beszédértési teszten mert le van maradva. érti ő a szavakat meg a mondatokat is, viszont a történeteket nem. tehát egy fél oldalas mese kifog rajta, nem tudja a 4. mondat után követni, pedig 4 éves már kéne.

szóval ha nálatok semmi ilyen gond nincs akkor ne aggódj. mint ahogy neked is meg kell tanulnod az idegen nyelvet, neki is a saját nyelvét.

gondolj bele, pl. tudsz angolul alap fokon, de ha azt mondanák neked angolul, hogy ugrálj páros lábbal és a páros szót nem ismernéd akkor max össze vissza ugrálnál, hátha épp eltaláltad :)

2014. jan. 22. 10:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam, mert egy kombájnról képes félórás kiselőadást tartani, tele szakszavakkal :) A kedvenc könyve olyan, hogy nincs benne történet, csak egy csomó jármű, munkagép és leírják, hogy azokkal mit lehet csinálni. A második felolvasás után majdnem szó szerint elmondta, idegen könyvből pedig kép alapján kerek történetet mesél.
2014. jan. 22. 10:26
 10/11 anonim ***** válasza:
3 és fél éves kiscsoportosom van, de még ő sem tudja ezeket ennyire összekötni. Tehát, hogy megcsinálja amit mondanak, néha még mutatás után sem tudja egyből összerakni, hogy ugyanúgy csinálja. De senki nem mondta, hogy ez gond, majd belejön.
2014. jan. 22. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!