Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányom gyakran...

3 éves kislányom gyakran mondja, hogy fáj a hasa. Kérdezem, hol, a köldöke fölött mutatja. Volt, mikor reggel ezzel kezdett. Hétfőn el kellene vinnem orvoshoz. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Mostanában kakaót iszik. reggel, este. Szüleimnél mindent összeeszik ( pl gyakran van bolognai spagetti, rengeteg fűszerrel, vagy hal, bukta). Itthon inkább csak az édesség. Az orvos nem nagyon tudja megvizsgálni ( gondolom), mert amint meglátja, sírni kezd. :( Sérve nem lehet, ugye?

2014. jan. 17. 21:26
1 2
 1/11 anonim válasza:
70%
Talán az lehet ez, hogy 3 éves létére ilyeneket eszik?
2014. jan. 17. 21:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Spagettit rég óta eszik, nem sok szósszal. Édesanyám viszont mindent agyon fűszerez... :(

Most kezdte, talán a kakaó, vagy más ötletem nincs..

2014. jan. 17. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Ha köldök fölött fájlalja, akkor bélrendszeri gondja lehet.

Amennyiben időbeni párhuzam vonható a kakaó és a fájdalom között, akkor szerintem iktasd ki a kakaót és figyeld, mi változik, vagy esetleg laktózmentesből csináld, hátha ez megoldást jelent.

A lányomnál is amúgy köldök feletti fájdalom jelentkezett(főleg esténként, amikor kevésbé terelődött el a figyelme mint napközben), és néhány hét alatt rendszeressé lett napi 4-5 pár perces görcsölés. Eleinte nem voltunk biztosak benne, hogy tényleg fáj-e neki, aztán erősödött a dolog és inkább kivizsgáltattam. Kiderült, hogy egy vírus miatt bélgyulladást kapott és kórház lett a vége. Ezt csak azért írom, hogy lásd, nem szabad félvállról venni a dolgot! Persze egyáltalán nem biztos, hogy nálatok is ez álla háttérben, könnyen lehet, hogy csak a kakaó terheli le az emésztőrendszerét.

2014. jan. 17. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem sérv, de mégis csak jobb lenne, ha egy doki megtapogatná a hasát. Ha a kakaóra gyanakszol, hagyjátok el pár napra, és egyből kiderül...
2014. jan. 17. 21:55
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Inkább elvisszük hétfőn orvoshoz, nehogy baj legyen. Tegnap óta nem kap kakaót, de így is mondja. :(
2014. jan. 17. 21:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Amit elfelejtettem írni, hogy pár napja kap multivitamint is. Azt sem zárom ki, hogy azóta van.
2014. jan. 17. 22:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy làsd a kakaòtòl van e legalàbb 1 hétre iktassàtok ki, ugyanis ha érzékeny a tejre akàr 48 òra mùlva is jöhetnek elő tünetek fogyasztàs utàn. Ha ùgy làtod, hogy a kakaòval van összefüggésben én mondanàm az orvosnak. 3 évesen màr csinàlnak allergia tesztet.
2014. jan. 17. 23:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Kakil rendesen?
2014. jan. 18. 07:43
 9/11 anonim ***** válasza:
A kakaópor erős székletfogó. Lehet, hogy nem a tej, hanem kakaópor a hibás. Nekem is és a fiamnak is gondot okoz.
2014. jan. 18. 10:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Minden nap kakil ( néha 1 kimarad, de akkor másnap 2x. Kicsit szorulásos). Tejet másfél éves kora óta minden nap 2x iszik, eddig nem volt vele gond. A kakaót viszont megkérdezem a gyerekorvostól. ( Nesquik kakaót ivott)
2014. jan. 18. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!