2 éves fiamnak fitymaszűkülete van. Anyukák, milyen a műtét?
Figyelt kérdés
1 évesen már voltunk urológián. Ott azt mondta a doki, hogy meg kell várnunk, hogy szobatiszta legyen. De azóta súlyosbodott neki, pedig minden este pancsi van és húzogatom neki és magyarázom is neki a dolgokat. De már csak épphogy látszik a kis fejnek a hegye mikor hátra húzom a bőrt, de még nem szobatiszta. Pedig már vinném orvoshoz. A műtét milyen? Kicsit félek, féltem a fiamat is. Annyira ismeretlen nekem ez az egész, csak lány tesóim vannak, anyukámtól se tudok tanácsot kérni, mert ő is laikus ebben...2014. jan. 12. 22:17
1/9 anonim válasza:
3 éves koráig nem kell semmit csinálni vele,húzogatni se! Minden babának-kisgyereknek fitymaszűkűlete van,ez normális. Kisgyereknek nem kell,hogy teljesen hátramenjen a bőr,az majd kamaszkorára ,amikor a nemi érés beindul,akkor a bőr is jobban fog engedni. Rengeteg véleményt olvastam arról,hogy kisgyerekkorában körülmetéltették a szülei, és egy pokol lett felnőtt korában a szexuális élete! Sok más módszer is van,amivel lehet tágitani a bőrt,pl krémek vagy műszeres tágitás,de a te kisfiadnál még ilyenre sincs szükség,még kicsi! Nyugodj meg, és nehogy megműttesd,mert nincs rá szükség!
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. Én is már nagyon sokat olvastam erről, de mindenhol mást írnak. Van ahol azt, h 6 hónapos korától kell neki, van hogy nem is kell neki húzogatni, modt már kezdek kicsit összezavarodni. Olvastam, h azért kell húzogatni, h nehogy elzáródjon neki teljesen és figyelni kell, h sugárban tud-e pisilni vagy csak épphogy csöpög neki. Meg hogy azért kell húzogatni, hogy normálisan tisztálkodjon, mert ha oda a bőr alá bekerül valami baktérium komoly fertőzést és gyulladást kaphat...
2014. jan. 13. 12:30
3/9 anonim válasza:
amíg minden ok, sugárban pisil, nem piros, nem valadekozik addig ne piszkáld. Ha 3 éves korig nem oldódik meg magától, adnak ra krémet. Ha az elsőtsém használ akkor jön a műtét, egy kis vágást ejtenek a futamán ezáltal nagyobb lesz a nyilas.
Sebész főorvos ezt mondta.
5/9 anonim válasza:
Pont akkor nem megy a bőr alá semmi baci,ha békén hagyják a bőrt ,nem húzgálják. Pont azért zárt a bőr a kicsiknél,hogy védje a makkot. Azért se kell piszkálni pelenkás korukban,mert igy nem megy a bőr alá semmi. De ha húzkálva van,akkor repedések keletkeznek a fitymán,ami begyulladhat,a pelenkában meg nem tud gyógyulni. Ki van az találva,hogy miért olyan szűk a fityma a gyerekeknek. Ők még csak pisilésre használják a fütyit,nem kell,hogy hátra menjen a bőr, majd a nemi érés alatt az is változik,a hormonok beinditják, a bőr is meg fog nyúlni.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Teljesen megnyugodtam, elolvastam a belinkelt oldalt, ezt továbbítom barátnőmnek, mivel 1 hónap múlva ő is szül és valószínű, hogy kisfiút.
2014. jan. 13. 15:40
8/9 anonim válasza:
Én linkeltem,egyébként az a baj,hogy az orvosok is mind más véleményen vannak, a sebészek meg persze a műtenek,ha kell ha nem, ők abból élnek. Az ellentmondásokból vannak a bajok,igy a szülők se tudják,hogy mit is kéne tenni,vagy mit nem... Régen az volt a szokás,hogy húzogatni kell a bőrt,már cscsemő kortól, aztán rájöttek az orvosok,hogy mégse kell. A lényeg az,hogy a körülmetélést csak legvégső esetben szabad megengedni,ha pl nem tud pisilni a gyerek.
9/9 anonim válasza:
Nekem pl korulmeteltek amikor kicsi voltam es csak a hatranyait latom sajnos :(
(Konkretan bortonbe zarnam aki ilyet tesz egy gyerekkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!