Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alvajáró lett a 8 éves kislány...

Alvajáró lett a 8 éves kislányom?! Minden éjjel nyitott szemmel járkál, érthetően beszél, pakolászik, vagy csak kiabál, de másnap semmire sem emlékszik! Aki volt ilyen helyzetben szülőként, kérem segítsen!

Figyelt kérdés
Elalvás után kb. 1 óra múlva kezdődik, és valamikor többször is "bolyong"! Kisebb korában is előfordult 1x-2x, de azt "betudtuk" a rossz álmoknak...most viszont mindennapos eset lett!

2014. jan. 9. 15:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Éjjel mikor elindul, menj oda hozzá, és beszélj vele, hogy ébren van-e, mit csinál, hova indul, ilyeneket. Akkor kiderül, hogy alszik éppen vagy tudatában van annak amit csinál.
2014. jan. 9. 15:11
 2/16 A kérdező kommentje:
Általában hozzánk jön át a szobánkba, beszél, visszakérdezek, hogy ébren van-e?..majd azt a választ kapom, hogy pl:"szép vagy anya" és visszaszalad a szobájába, mire odaérek az ágyához, már megint alszik! Vagy a nappaliba megy, villanyt kapcsol, és ül a kanapén... Másnap nem emlékszik semmire...soha! Amikor viszont "rendesen" felébred, el is ismeri, tehát nem szórakozásból ébresztget...
2014. jan. 9. 15:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy ötlet, de próbáltátok már, hogy esetleg abba az 1 órába elalvás után amikor már elszokta kezdeni ezt az alvajárást még előtte felébresztitek? Hogy kizökkenjen ebből az állapotból? Jobb ötletem nincs, de ez rémisztő.
2014. jan. 9. 15:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg háziorvos ő tud adni beutalót, hogy kivizsgálják.
2014. jan. 9. 15:56
 5/16 A kérdező kommentje:

Még nem próbáltuk, mert így is igen nehezen alszik el, pedig a suliban azért gondolom lefárasztják őket.

8-1/2 9 között szoktam elkísérni aludni, 1 magyar népmesét nézünk meg együtt, mert a meseolvasástól inkább felélénkül, aztán pár perc "búcsúzás" után csak reménykedem, hogy reggelig nem találkozunk....igen, valóban rémisztő!

Fáradtak is vagyunk és aggódunk is! :(

2014. jan. 9. 16:04
 6/16 A kérdező kommentje:
Szerintetek ez az állapot orvosi segítségre szorulna?
2014. jan. 9. 16:05
 7/16 anonim ***** válasza:
2014. jan. 9. 16:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

36 éves vagyok már, egy 3,5 éves kisfiú édesanyja.

Gyerekkoromban kb. ilyen idősen évekig én is ezt csináltam.

később, talán kamasz/tinikoromra kinőttem, de évekig ment.

Arra emlékszem, hogy én magam nagyon megrémültem, amikor egyszer a garázsunkban ébredtem fel, máskor az ebédlőasztalnál.

Emellett nagyon nyugtalanul is aludtam, forgolódtam, lerúgtam a takarót, megfordultam az ágyamban vagy keresztbe feküdtem, sőt sokszor le is estem az ágyról (nem 2-3-4 éves korban, akkor rendben volt minden- tehát megtanultam pl. 6 évesen nem leesni...)

Nagyon sokat számított, hogy egyszer felújításkor teljesen más helyre át lett téve az ágyam, onnantól nyugodtabbak voltak az éjszakák.

Jelentem kinőttem, mindenféle károsodás nélkül, orvos, pszichiáter nem látott :) Több diplomás, nyelveket beszélő, értelmes, pénzügyi területen dolgozó ember vált belőlem.

Minden jót.

2014. jan. 9. 16:21
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket!

Aszerint 8 és 15 év között gyakori, bízom benne, hogy nem fog addig tartani (és persze minden éjjel)...

Az ember azt hinné, hogy csak "ismerős helyen vonul", de sajnos ez nemcsak minket érint itthon, ha máshol alszik (pl. nagymama) ott is járkál...

2014. jan. 9. 16:32
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen elvinném orvoshoz,szerintem neurológushoz fog beutalni.
2014. jan. 9. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!