Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ugye jobb helye van egy...

Ugye jobb helye van egy gyereknek a bölcsiben mint a nagymamával?

Figyelt kérdés
A bölcsis kérdés az enyém amit ma tettem fel. Anyósom is a betegségeken problémázik. És azt szerette volna ha vele marad itthol. Ha nem lenne tojás allergiás a gyerek még rá is bíznám. De ő nem foglalkozik ezzel ad neki mindent , nemszámit, hogy tojás van benne.nem bírja megérteni, hogy nem szabad. A bölcsibe viszont erre igazán odafigyelnek. Meg kérdeztem.

2014. jan. 8. 14:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Az én lànyom 10 perc alatt beilleszkedett a bölcsibe, de sajnos nincs hely....pedig alig birtam hazahozni...majdnem egy èves, fogadnom kell mellè valakit aki heti 3 napon 6 òràt tud vigyàzni rà...mert dolgoznom muszàly.Szìvesebben ment volna bölcsibe gyerekek közè.

A helyedben kèrdező a bölcsit vàlasztanàm...

2014. jan. 9. 17:09
 22/26 anonim ***** válasza:
62%

"jobb helye van a kicsinek a bölcsiben, mert az anyukájához fűződő viszonya nem törik meg bizalmilag"

Na igen sok hibbant anyának csak az számít, hogy a gyerek őt szeresse a legjobban a családba,elmarva a nagyszülőket meg még az apát is. Nem csoda,hogy ennyi válás van.

2014. jan. 9. 17:15
 23/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nagyon köszi a válaszokat és számomra minden hozzászolás hasznos volt! mert mindenki a gyerek érdekét nézi ugy látom!

Az én kisfiam nagyon barátságos, önálló gondolatai vannak, nagyon szépen beszél és nagyon igényli a gyerekek társaságát én ugy látom.

Nagymamával ha megveszek sem tudom megértetni, hogy ne adjon neki ezt vagy azt.

Tegnap is ott voltunk és hiába mindtam neki ne daja neki a konyakmeggyes szaloncukrot akkor is a szájába nyomta.

Hiába mindom neki ne adja neki a tésztát mert tojásos ő akkor is oda adja neki. Egy percig sem bízom benn. Pedig állitólag nagyon szereti az unokáját. Ha nála vagyunk állandóan menni kell utánnuk, hogy mit nyom a szájába ha ki mennek a konyhába. Jobban bízok a gondozókban mint a sját anyósomban! Sajnos.

2014. jan. 9. 18:21
 24/26 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan saját magukból indulnak ki és az szerint válaszolnak, ami persze nem is baj csak pont ez miatt nem kéne neki esni a másiknak. Két gyerekem van. Az nagyobb most lesz 3 éves és látom rajta, hogy nem érezné jól magát a bölcsiben. Neki pont elég az, hogy kint van a játszón és játsziik. A kicsi már más tészta Ő már rám sem bagózik és bárhol otthagy :) Abban szerintem egyet érthetünk, hogy mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének és ezért nem kell itt összeveszni, hogy ki bölcsi és ki nem bölcsi párti.

Kérdező én a helyedben tuti nem hagynám a nagymamára és nem azért mert tudom, hogy a bölcsi a jobb megoldás vagy sem, hanem azért mert a nagymama veszélyezteti a gyereket. Én nem szeretnék minden nap azon rettegni, hogy vajon este mentőt kell - e hívni a gyerekhez vagy sem. Márpedig ha a nagymama nem érti meg, hogy az allergia nem játék akkor rá nem szabad bízni a gyereket. Ha attól tartasz, hogy a gyereked nem fogja szeretni a bölcsit, arra meg ne is gondolj. Aki már ott van azoknak a nagy többsége már szereti :)

2014. jan. 9. 19:05
 25/26 anonim ***** válasza:

"Ha a nagymama egyébként is napi szinten sok időt töltött a gyerekkel kettesben, akkor nem érez törést a kicsi. De ha ez nem áll fenn, akkor igenis jobb helye van a kicsinek a bölcsiben, mert az anyukájához fűződő viszonya nem törik meg bizalmilag."

Pár szót kiemelni egy szövegkörnyezetből, de egy komplett gondolatmeneten átrágni magad már nyilván túl bonyolult.

Lehet, hogy titeket szuper nagyival áldott meg az ég, de láthatod, hogy nem mindenkinél van így.

2014. jan. 10. 10:26
 26/26 Babi0906 ***** válasza:

Én csak azt nem értem,hogy miért gondolják a bölcsi ellenesek azt,hogy egy gyerek csak a saját családjától kaphat szeretet (apuka,anyuka,nagymama...) és mondjuk a bölcsiben nem?

Ha ez szól a bölcsi ellen akkor majd óvodába meg iskolába se járhasson a gyerek mert ott aztán már tényleg barátságtalanabb a légkör. Nagyobb korban a gyerekek már sokkal "gonoszabbak" egymással és ez akkor mekkora törés egy olyan kisgyermeknek aki már nem is olyan kicsi (3-4 évesen már nem csecsemő) és eddig csak a családja védő-óvó szárnyai alatt volt? Én úgy gondolom,hogy mire kikerül az igazi NAGY világba addigra már lesznek kis barátai akikkel talán egy csoportba fog kerülni később oviba vagy ha nem is lesz ilyen akkor is könnyebben fog tudni barátkozni.

Veszekedni ezen a témán tényleg nem szabad hisz aki szereti a gyerekét az a legjobbat akarja neki függetlenül attól,hogy erről másoknak mi a véleménye.

2014. jan. 10. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!