Két szobás lakásba megérkezik a 2. gyerek. Hol aludjon? Rögtön tegyem az 5 éves mellé a kisebbik szobába?
A nagyobb vajon tud majd aludni a csecsemő mellett?
Férjemmel a nappaliban vagyunk, ami nem túl nagy, ide már el sem férne egy kiságy (meg hogy nézne ki?). Költözzek majd én is a kisebbik szobába a földre, hogy ott legyek azonnal a pici mellett, ha éjszaka etetni kell?
kedves 11-es, nyilván gondolkodtunk, de azért ez mégsem akkora probléma, hogy ez miatt ne vállaljunk be még egy gyereket. Gondolom, ha 1 éves lesz, akkor már együtt is lehetnek egy szobában.
kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan oldották meg ugyanilyen helyzetben.
én is szobát cserélnék a naggyal, feküdjön apa mellett pár hétig, ti meg menjetek be a picivel a kisszobába.
szerintem néhány hét után össze lehet tenni a két gyereket éjszakára, de az első 2-3 hétben, míg a pici 2 óránként szopizik és hasfájós, járkálni kell vele, stb. biztos nem tenném tönkre az 5 évesem éjszakáját :S
a nappaliban meg nem fér el egy kisbaba, akkor nincs más...
mondjuk azt se értem miért tetted fel a kérdést, ha semmi nem jó. azt mégse írhatjuk, hogy altasd a szomszédnál vagy a nagyot tedd ki a fürdőbe :/
Két szobàs panelban lakunk.
A nagy szobában van a férjem az 5 éves lányunkkal, Kihúzhatós kanapén alszanak, az a nappalink. Itt van 2 kanapé, 1 szekrénysor, meg a nagynak egy játszósarok.
A kisszobában vagyok és a picivel. 7 hónapos lassan.
Itt van a kiságy, pelenkázó, egy kanapé, szekrény.
Én a kanapén alszom.
Nem jó ötlet, ha a kis szobába a nagy gyerek mellé teszed a picit. A pici az elején 3-4 x kelt éjjel enni, mindig villanyt kell kapcsolni, pelenkázás, meg a földön egy matracon akarod szoptatni? A nagy tuti felkelne! Nekem még most is 1-2x kel éjjel szopizni, ami minimum fél-fél óra.
Át kell alakítani a lakást!
Mi is új bútorokat, kanapénkat vettünk, hogy praktikus, jól kihasználható legyen a lakás.
Ha olyan 2 éves lesz a pici, akkor tudod majd őket össze rakni, úgy kalkulálj!
A kis szobát alakítás át, azt rendezd be magadnak meg a picinek, s a nagy menjen ki a kanapéra Apa mellé.
Valahogy élhetőbbé, praktikusabbá kell tennetek a lakást, ha nem fértek el!
Szelektálni mi kell, mi nem, egy hatalmas beépített szekrény végig egy falra ami mindent elnyel, a sok kis bútor helyett, s máris van egy szabad nagy tered! Amiből lehet nappali, térelvasztóval leválasztva iroda.
Nekem most már nappal egész nap a nappaliban van a pici, mert már érdekli minden, imádja nézni a nagyot ahogy játszik, már mászik, együtt is játszanak.
Köszönöm az értelmes és kérdésemre irányuló válaszokat (a többi nem érdekel).
Én (is) arra hajlok, ahogy a kedves utolsó válaszolóm is, hogy egy szobában lesznek és én fogok beköltözni egy matracra a kiságy mellé. Engem nem fog zavarni, ha fél évig ott kell feküdnöm. Szoptatni így is lehet. Valaki kérdezte, hogy matracon akarom szoptatni? Miért ne? A kisfiamat 2,5 éves koráig szoptattam és mindig törökülésben ültem az ágy szélén, vagy napközben a kanapén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!