Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két szobás lakásba megérkezik...

Két szobás lakásba megérkezik a 2. gyerek. Hol aludjon? Rögtön tegyem az 5 éves mellé a kisebbik szobába?

Figyelt kérdés

A nagyobb vajon tud majd aludni a csecsemő mellett?

Férjemmel a nappaliban vagyunk, ami nem túl nagy, ide már el sem férne egy kiságy (meg hogy nézne ki?). Költözzek majd én is a kisebbik szobába a földre, hogy ott legyek azonnal a pici mellett, ha éjszaka etetni kell?

2014. jan. 5. 23:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
50%
Nem rosszindulatból,de ha sehogy se jó,miért nem gondolkodtál előre,hogy nem fogtok elférni 4-en egy kétszobás lakásban....
2014. jan. 5. 23:48
 12/31 A kérdező kommentje:

kedves 11-es, nyilván gondolkodtunk, de azért ez mégsem akkora probléma, hogy ez miatt ne vállaljunk be még egy gyereket. Gondolom, ha 1 éves lesz, akkor már együtt is lehetnek egy szobában.

kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan oldották meg ugyanilyen helyzetben.

2014. jan. 5. 23:51
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

én is szobát cserélnék a naggyal, feküdjön apa mellett pár hétig, ti meg menjetek be a picivel a kisszobába.

szerintem néhány hét után össze lehet tenni a két gyereket éjszakára, de az első 2-3 hétben, míg a pici 2 óránként szopizik és hasfájós, járkálni kell vele, stb. biztos nem tenném tönkre az 5 évesem éjszakáját :S

a nappaliban meg nem fér el egy kisbaba, akkor nincs más...

mondjuk azt se értem miért tetted fel a kérdést, ha semmi nem jó. azt mégse írhatjuk, hogy altasd a szomszédnál vagy a nagyot tedd ki a fürdőbe :/

2014. jan. 6. 00:39
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Egy bölcső csak elfér az ágy mellett. Pàr hetesen még bőven kényelmes a babának. Aztàn meg kialakul, hogy kb mikor ébred éjszaka.
2014. jan. 6. 01:08
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én kicsim mellett ordibálni is lehet... 3. Baba ovis tesókkal. Màr akkor se ébred fel, vmelyik lila fejjel visìt mellettte. Előző voltam.
2014. jan. 6. 01:10
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Két szobàs panelban lakunk.

A nagy szobában van a férjem az 5 éves lányunkkal, Kihúzhatós kanapén alszanak, az a nappalink. Itt van 2 kanapé, 1 szekrénysor, meg a nagynak egy játszósarok.

A kisszobában vagyok és a picivel. 7 hónapos lassan.

Itt van a kiságy, pelenkázó, egy kanapé, szekrény.

Én a kanapén alszom.

Nem jó ötlet, ha a kis szobába a nagy gyerek mellé teszed a picit. A pici az elején 3-4 x kelt éjjel enni, mindig villanyt kell kapcsolni, pelenkázás, meg a földön egy matracon akarod szoptatni? A nagy tuti felkelne! Nekem még most is 1-2x kel éjjel szopizni, ami minimum fél-fél óra.

Át kell alakítani a lakást!

Mi is új bútorokat, kanapénkat vettünk, hogy praktikus, jól kihasználható legyen a lakás.

Ha olyan 2 éves lesz a pici, akkor tudod majd őket össze rakni, úgy kalkulálj!

A kis szobát alakítás át, azt rendezd be magadnak meg a picinek, s a nagy menjen ki a kanapéra Apa mellé.

Valahogy élhetőbbé, praktikusabbá kell tennetek a lakást, ha nem fértek el!

Szelektálni mi kell, mi nem, egy hatalmas beépített szekrény végig egy falra ami mindent elnyel, a sok kis bútor helyett, s máris van egy szabad nagy tered! Amiből lehet nappali, térelvasztóval leválasztva iroda.

Nekem most már nappal egész nap a nappaliban van a pici, mert már érdekli minden, imádja nézni a nagyot ahogy játszik, már mászik, együtt is játszanak.

2014. jan. 6. 05:10
 17/31 anonim ***** válasza:
71%
Én betenném magam mellé a kanapéra és nem nézném éjjel a tv-t: valamit valamiért az 5 éves mellé nem raknék se újszülöttet se 1 évest. Ja igen és 5 év alatt átgondoltam volna akarok e tesót és ahhoz igazítottam volna a lakást......
2014. jan. 6. 06:24
 18/31 anonim ***** válasza:
80%
Le kell mondanotok egy kèt dologról. Gondo,om egy gyerek miatt az esti tvzès kihagyàsa nem olyan fàjdalmas dolog! Neked egyèbkènt sem lesz időd, a fèrjednek meg ugyan ùgy a gyerekei. A mozgàs munka stb a csecsmőt nem zavarja abba szokik bele,ahogy elalszkk horkolàs mellett is elalszik mozgàsmellett is, de a nagy màr nem fog tudni àtszokni a nyugalomból.
2014. jan. 6. 06:50
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első perctől egy szobában van a két gyerekem, köztük 4,5 év van. Elfért volna a kicsi a mi szobánkban is, de a lányom egy szobában szeretett volna lenni a tesóval, ìgy kipróbáltuk és be is vált. Mindkettő jó alvó, főleg a nagylányom, tőle akár a házat is lebonthatnák éjjel, azt sem venné észre. Kb 1 éve leégett a szomszéd ház teljes tetőszerkezete, volt nagy hangzavar, riadalom és telefonálgatás, rendőrség és tűzoltóság, ők ketten aludtak, mint a mormota, reggel csodálkoztak, h hova tűnt a tető.
2014. jan. 6. 10:58
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes és kérdésemre irányuló válaszokat (a többi nem érdekel).

Én (is) arra hajlok, ahogy a kedves utolsó válaszolóm is, hogy egy szobában lesznek és én fogok beköltözni egy matracra a kiságy mellé. Engem nem fog zavarni, ha fél évig ott kell feküdnöm. Szoptatni így is lehet. Valaki kérdezte, hogy matracon akarom szoptatni? Miért ne? A kisfiamat 2,5 éves koráig szoptattam és mindig törökülésben ültem az ágy szélén, vagy napközben a kanapén.

2014. jan. 6. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!