Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is rossz anya...

Szerintetek is rossz anya leszek emiatt?

Figyelt kérdés

Ma beszelgettunk egy baratnommel (mindketten ikreket varunk), es szoba jott, hogy fogjuk majd "taplalni" a babakat, ha nagyobbak lesznek. (2ev+)

En elmondtam a sajat allaspontomat, vagyis hogy egyaltalan nem fogok nekik csokit es edesseget, valamint egeszsegtelen "meki-kaja" szeru cuccokat adni, mire a baratnom kvazi lecseszett, hogy miert vagyok ilyen kegyetlen, miert vonnam meg a gyerekeimtol az oromot?.....

Szerintem az oromszerzes rohadtul nem abban nyilvanul meg, hogy undorito eteleket adok nekik, amiktol csak meghiznak es tonkremennek a fogaik es tarsaik. En is es a parom is egeszsegesen etkezunk, mindkettonknek fontos az egeszsegunk es a kulsonk is, megis sokan tamadtak nekem, amikor elmondtam, hogy a gyerekeinket is igy szeretnem nevelni. Akkora problema ez? Ti mit gondoltok?

Elore is koszi.

2013. dec. 27. 18:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért a rossz anyaság nem ezen múlik, remélem ezt te is tudod!

Anno a nagyobbik gyerekem babakorában nekem is ilyen elveim voltak, emiatt ő pl. 1,5 éves koráig egyáltalán nem kapott cukrot tartalmazó ételt-italt.

Persze ki lettem kiáltva mindenféle szívtelen anyának, aki sajnálja a gyerekétől az édességet, meg hogy szegénynek milyen gyerekkora lehet, ha 1 évesen még nem evett túrórudit és tejszeletet...

Azután lazultak az elveim és megpróbáltam ésszerű keretek közé beszorítani az édességevést és az egyéb, kevésbé egészséges dolgokat, szerintem sikerült.

Már 7 éves a nagy, aki persze szereti az édességet, de ő is tudja, hogy nem ehet belőle mértéktelenül, főleg nem rendes étel helyett. Ja és amire a legbüszkébb vagyok, hogy vizet kér, ha szomjas, főleg amellett, hogy szereti a cukros lötyiket.

Azt meg, hogy egy hamburger és egy pizza miért számít egészségtelennek, sosem fogom megérteni! A hamburger áll egy zsömléből, egy húspogácsából és ízlés szerinti zöldségből. A húst én magam készítem, a zöldségek frissek és nyersek, a zsömle lehet teljes kiőrlésű/magos, tehát nem értem miért lett ellenség.

A pizza ugyanez. A tésztát én készítem tk. lisztből, a szószt is én csinálom paradicsomból, a többi hozzávaló pedig ízlés kérdése, én pl. sok zöldséggel szeretem.

Szóval nem ezeken múlik.

Ja és mi emellett évi 1-2x szoktunk gyorsétteremben enni (Meki, Burger, KFC, gyros vagy kínai).

Az egészséges életbe mértékkel minden belefér. Igen, a csoki és az édesség is.

Pl. a te gyerekednek majd tortája sem lesz? Vagy csak répatorta lehet cukor nélkül? :)))

2013. dec. 27. 20:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez csak annyit, hogy most elveid vannak, később gyerekeid lesznek. Legkésőbb oviban találkozni fognak a csokival, és suliban pedig a hamburgerrel. Ha nem a beleegyezéseddel, akkor a hátad mögött. Egyik étel sem az ördögtől való, de a tiltott gyümölcs mindig édesebb.

Ja, nekem is ikreim vannak, már ha így kiemelted a kérdésben, bár nem tudom mi köze a témához.

2013. dec. 27. 20:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ismered azt a mondást, hogy régebben elveim voltak, most meg gyerekeim? :)
2013. dec. 27. 20:32
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Neked a csokoládé undorító? Ettél már jó minőségű csokoládét? Nagyon egészséges és az agyra és a keringési rendszerre nagyon jó hatással van.Nekem 2,5 éves a fiam 1 éves kora után már kapott csokit,jó minőségű süteményt,kekszet,a mennyiség és a minőség a fontos,pl nem adok neki tejbevonós mikulást é nem tömheti az édességet,mekiben sem volt még soha,azt én sem szeretem.Azonkívül még meg sem születtek a gyerekek fogalmad sincs a gyereknevelésről tehát ilyenkor könnyű kitalálni mit,hogy fogsz csinálni.Ha tiltod majd titokban fognak édességet enni.
2013. dec. 27. 20:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Hehe én kólát nem ihattam, most felnőttként meg kólafüggő vagyok :)

Gimiben napi pénzt kaptam kajára és innivalóra, és 1 liter kólát vettem minden nap.

Úgyse tudod végtelenségig kímélni. Egyszer megkóstolja (akár egy szülinapi zsúron, ovis mikulásnapon stb) és akkor meg kérni fogja. Ha nem kapja meg, akkor majd megszerzi másképp (mint a fent említett orvos házaspár rágcsásfiók-rabló kislánya.

2013. dec. 28. 11:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszadó, hogy mennyire igazad van! Amit tiltanak az sokkal érdekesebb. 2,5 éves a lányom és kövezzetek meg,de adtam neki kólát is. És láss csodát mégsem azt kéri inni,hanem vizet. Megkóstolta, néha ivott belőle és elmagyaráztam neki,hogy mindig nem lehet azt inni, továbbá a szomját sem veszi el. Vizet kér. Ha negyed évente meki felé járunk,akkor bizony kap happy meal menüt is. Igaz a hamburger nagy részét én eszem meg,de nem gondolnám,ha mindentől óvnám azzal tennék jót. Van egy barátnőm,aki ugyanígy gondolkodott,mint Te, a gyerekei mikor jöttek hozzánk úgy itták a kólát,mintha az életük múlna rajt. Az én kislányom nem izgatja. Ha kér néha napján,akkor adok neki fél decit és elég is. A csokival is így vagyunk. Éppen az előbb gondoltam rá,hogy lassan csokiboltot nyithatnánk,mert annyi csoki van itthon. (minőségi,mert apa Ausztriából hozza és kifejezetten minőségieket),de lehet éppen azért,mert sok van, senki nem eszi. :)A pici lányom sem.

Na és ehhez még elmondanám,hogy a terhességem alatt én is azt mondtam,hogy semmi kóla, semmi csoki. Aztán gyerekem lett..... :)

2013. dec. 29. 18:59
 17/17 anonim válasza:

Ne csinald ezt, kerdezo. En 18 eves koromig nem ettem edessegeket! Nem is tudtam milyen, igy amikor elerheto volt (sulibufe), nem is vettem.

18 evesen elkoltoztem, a sarkon volt egy bode. Rengeteg gumicukrot es csokit arult tok olcson. 8. eve a napi (!!!!) adagom 300 g gumicukor es 200 g csoki. Jarok pszichologushoz, de egyszeruen nem tudok leszokni roluk.

2014. ápr. 28. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!