4 éves korban általában meddig tudnak elszámolni a gyerekek?
Kedves 12 - es válaszoló! :)
Tökéletes a meglátásod, de nem lehet offolni, sajnos értelmeset sem.
Válaszom: A fiam 4 éves, 17 - 18 ig biztosan számol, tudja melyik a nagyobb, kisebb. A számokat a naptáron felismeri, de gyakran előfordul, hogy minden kétjegyű szám tízes. Így nem nevezem biztos tudásnak sem ezt, sem azt, mikor összead (összeszámol) valamit.
De mindegy is, mert a gyerek nem versenytárgy, mi így is nagyon szeretjük. :D
4 éves a fiam,harmincig számol,és számlál
angolul tízig
12-es, nem én pontoztam le azokat, akik gyereke nem tud sokáig számolni. Nekem minden válasz hasznos, és soha nem pontozok le senkit, főleg nem ilyen miatt.
Egyébként az én fiam is 30-ig számol tévesztés nélkül. Tovább még nem próbáltuk. Igazából én már ezt is soknak gondoltam, de úgy látom, hogy van olyan 4 éves, aki 70ig számol. Csak tényleg azt nem értem, hogy akkor mit fognak tanítani az iskola első és második osztályában. Ha így haladunk, akkor ezek a gyerekek (meg az enyém is) 100ig simán elszámol, mire iskolába kerül. Én nem is akarom erőltetni, de egyébként Ő is olyan kis kíváncsi, mindig nézi a házszámokat, kérdezi, hogy mennyi és megjegyzi.
Köszönöm a válaszokat!
Látom én is le lettem alaposan pontozva azzal, hogy a lányom 2 évesen apróbb kihagyásokkal elszámol 20-ig. Akik lepontoztak mondják már meg nekem, hogy baj ez egyébként? Vagy csak a szimpla irigység késztette őket arra, hogy a nem hasznos lefelé mutató kezet nyomják meg?
Elmesélem a történetet: lányom születése óta mindig ilyen patentos pizsamában alszik. Persze nyár kivételével. Van rajta 12 patent, azt minden összegomboláskor megszámoltam, jó hangosan. 20 hónaposan már velem mondta. Tehát 10-ig 20 hónap alatt tanult meg számolni. Most meg, hogy már nagyobb 20-ig mondom, igaz nincs annyi patent. Mondja velem, vagyis úgy, hogy ő mondja hamarabb én meg utána. A kis ujjaival is mutatná amúgy a számokat, de azok nem engedelmeskednek.
Sok dalt elénekel, persze nem énekóra keretei belül tanulta, hanem csak úgy hallomás után.
Ismét csak kérdezem, baj ez?
Nem tartom zseninek a gyermekemet, de nekem a legokosabb.
És megnyugtatom a kedves irigy lepontozókat, nem, még nem szobatiszta.
Kisöcsém 4 évesen elszámol kétszázig (néha tovább is megy neki, egyszer például ötszáztól számolt hétszázvalameddig.), és összeadni, szorozni is tud - persze nem mindent.
Ez mitől lehet? Engem nagyon lesokkolt amikor először mutatta nevelőanyukám! :) Vagy ez normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!